Стоичков отприщва преселение от „Литекс” в ЦСКА

Христо принципно съгласен за треньор на „червените”, дърпа поне трима „оранжеви” асове.

05.06.2013 | 22:47
Стоичков отприщва преселение от „Литекс” в ЦСКА

Христо Стоичков даде принципно съгласие да стане треньор на ЦСКА, с което повлича крак за най-качествените си играчи от „Литекс”. Легендарният №8 трябва да поеме „червените” идната сряда и поради късия срок до старта в евротурнирите (4 юли) експресно ще вземе поне трима национали измежду 21-годишните близнаци Георги и Илия Миланови, Александър Цветков (23), Страхил Попов (23) и Николай Бодуров (27).

Решението на Стоичков идва в хода на преговори между боса на ловешкия клуб Гриша Ганчев и фирма „Титан”. Двете страни обсъждат и трансферите, и евентуална смяна на властта в ЦСКА. Заради финансови затруднения собствениците Иво Иванов и Димитър Борисов са готови да пласират акциите си. Ганчев е единствен вариант, а най-проблематична за сделка е графата с дългове на столичния клуб от 8-10 милиона лева. Резултатът се очаква в петък.

Стоичков поема щафетата в ЦСКА от Милен Радуканов, чийто договор изтече с края на сезона. Христо е казал „Да” на предложението от „Титан”, без да дискутира подробности. Обявил е, че взима от „Литекс” помощник-треньора Петко Петков и е поканил в щаба досегашният старши на „Локомотив” (Пд) Стефан Генов.

47-годишният специалист заминава за САЩ и трябва да се върне във вторник, за да уточни клаузи по договора и от сряда да поеме лятната подготовка на отбора. Сборът е в понеделник (10 юни) от 10:00, в първите два дни за процеса ще следят Петков и евентуално Генов. Новият треньорски щаб има да решава спешни въпроси с летните лагери. Такива в чужбина засега не са уреждани, а клубът има да изчиства борч за последната зимна подготовка в Турция.