Новата атракция: голф и футбол в едно

Карембьо, Шерингам, Шапюиза и още звезди участваха на първия турнир в Лозана.

18.04.2012 | 18:56
Новата атракция: голф и футбол в едно

Забавна комбинация от голф и футбол дебютира на спортната сцена. Вчера в Лозана се проведе първият турнир по голфут.

Играта използва правилата и красивия природен декор на голфа като замества скъпите стикове с обикновена футболна топка. Целта е тя да бъде вкарана в уголемените дупки с възможно най-малко изстрели.

Първият турнир се проведе по инициатива на президента на швейцарския футболен клуб “Лозана” Жан-Франсоа Коле. Приходите ще станат публично достояние и ще отидат за детско-юношеската школа на отбора.

В Голфут Мастърс Лозана участваха 100 състезатели, разпределени в 20 отбора по петима играчи (един голфър, една футболна знаменитост и трима гости). Срещу такса от 1000 франка участниците получават пълна екипировка (фланелка, пуловер, яке, шорти, чорапи и обувки), храна и напитки по трасето, изискан обяд в стилния ресторант на клубната къща на Лозана Голф и различни сувенири.

Големите звезди в благотворителния турнир бяха световният и европейски шампион с Франция и двукратен победител в Шампионската лига с “Реал” (Мадрид) Кристиан Карембьо, световния шампион с Франция и носител на Купа УЕФА с “Парма” Ален Богосян, печелилият ШЛ и три пъти първенството на Англия с “Манчестър Юнайтед” Теди Шерингам, триумфиралият в ШЛ и два пъти в Бундеслигата с “Борусия” (Дортмунд) Стефан Шапюиза, бившите му колеги от националния тим на Швейцария Патрик Мюлер (6-кратен шампион на Франция с Лион), Паскал Цубербюлер (6-кратен шампион на Швейцария и финалист в Лига Европа с английския Фулъм), Блез Нкуфо (шампион на Холандия с Твенте), Рафаел Вики, аржентинският голаджия Хулио Ернан Роси, френските звезди на “Лозана” Мат Мусилу и Петер Люксен (направил име в Бордо, Марсилия, ПСЖ, испанските Селта, Атлетико, Сарагоса и Расинг).