Освобождението на Франция е близо, но ще успеят ли жителите на Вилньов да издържат на натиска на непоколебимите германци – в шести сезон на „Едно френско село“

Новите епизоди на френския военен сериал ще стартират в ефира на Bulgaria ON AIR на 3 май в 20,30 часа

03.05.2018 | 10:00 Редактор: Меги Радева
Освобождението на Франция е близо, но ще успеят ли жителите на Вилньов да издържат на натиска на непоколебимите германци – в шести сезон на „Едно френско село“

Втората световна война е почти към своя край и освобождението на Франция вече не е просто мираж, а реален шанс за френските жители да заживеят спокойно и задружно. Но възможността Германия да загуби войната и окупаторите да бъдат принудени да напуснат френските земи ги провокира да окажат нарастващ натиск върху завоюваните, както и да предприемат все по-крайни и брутални действия, в опит да си върнат контрола. Ще преживеят ли жителите на Вилньов мъченията на германците и ще доживеят ли да се събудят свободни – гледайте в новия шести сезон на военния сериал „Едно френско село“, от 3 май в 20,30 часа по Bulgaria ON AIR.

През август 1944 година Вилньов посреща последните си часове под немска окупация. Докато съпротивата, начело с Мари, продължава борбата си за свобода и оказва пълно съдействие на своите спасители, в лицето на Великобритания и Америка, френската милиция, която контролира града, не престава да изнудва цивилните. На Сузан и Антоан им предстоят последните изпити за годината, но въпреки тях решават да участват в опасна схватка с врага, по време на която убиват шефа на милицията – Жанвие.

Германските войници са принудени постепенно да се изнесат от френските земи, но дали няма да пожелаят да се задържат още малко във Вилньов? Отговора научете в новия шести сезон на военния сериал „Едно френско село“ – от 3 май в 20,30 часа по Bulgaria ON AIR.

Едно френско село (Un village français);

Периодична драма, Франция, 2009 г.;

Режисьор: Фредерик Кривин, Еманюел Досе, Филип Трибоа;

В ролите: Робин Ренучи, Патрик Декамп, Одре Фльоро, Тиери Годар, Фабрицио Ронджионе, Мари Кремьор, Еманюел Бак и др.