Историята на двама полицаи в битката им с престъпността, екранизирана в сериала „Глухар“ - по Bulgaria ON AIR от 16 февруари

Сергей и Денис са приятели от детинство и въпреки тежкия си живот не спират да вярват във върховенството на закона

07.02.2017 | 10:45 Редактор: Константина Маркова
Историята на двама полицаи в битката им с престъпността, екранизирана в сериала „Глухар“ - по Bulgaria ON AIR от 16 февруари

Историята на двама полицаи, които разкриват едни от най-заплетените случаи в Москва, е екранизирана в сериала "Глухар" – една от най-популярните руски продукции. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще проследят битката с престъпността на капитан Сергей Глухарев и лейтенант Денис Антошин от 16 февруари всеки делник в 19,50 часа.

Сергей и Денис са приятели още от детските си години и заедно служат в районното управление "Пятницки" в руската столица. Животът на полицаите никога не е бил лек – нито в професионален, нито в личен план. Въпреки това успяват да запазят духа си и вярват във върховенството на закона. Винаги са се старали да помагат, но по пътя към справедливостта срещат и препятствия... особено в лицето на собствената си съвест. Невинаги успява да надделее правдата, но те го понасят леко със силата на хумора и сарказма. Във всеки епизод са изправени пред ново професионално предизвикателство.

Полицаите имат и своите човешки слабости. Сергей Глухарев се среща с шефа си Ирина Зимина, а Денис Антошин се влюбва в проститутката Настя. В районното управление се запознават и с Николай Тарасов, който се оказва мишена в поръчково убийство от виден бизнесмен. Ситуацията застрашава живота на Сергей, но на правилното място се оказва подполковник Капров. След този случай обстановката в "Пятницки" се променя, една трагедия белязва всички и вече никой не е същият човек. Пред какво още ще се изправят служителите на районно управление – гледайте всеки делник от 19,50 часа по Bulgaria ON AIR.

"Глухар" е номиниран за "Златен орел" в категория за най-добър ТВ сериал и за главна роля. Получава награда за най-добър сериал и мъжка роля (Максим Аверин) от Руската телевизионна академия – ТЕФИ.

"Глухар" (Glukhar)

Драма, Русия, 2013 г.

Режисьори: Гузал Киреев, Тимур Алпатов, Рустам Уразаев, Юрий Попович;

Участват: Максим Аверин, Денис Рожков, Виктория Тарасова, Мария Болтнева и др.