Поглед в света на един от най-емблематичните художници на 20 век – във филма „Рене Магрит – човекът с шапката“ по Bulgaria ON AIR

Британската документална продукция ще се излъчи на 31 май от 9,30 часа

29.05.2018 | 11:29 Редактор: Меги Радева
Поглед в света на един от най-емблематичните художници на 20 век – във филма „Рене Магрит – човекът с шапката“ по Bulgaria ON AIR

Кой е Рене Магрит и какво влияние имат творчеството и живота му върху изграждането на художественото изкуство на 20 век – на този и още въпроси ще отговори документалният филм „Рене Магрит: човекът с шапката“ на 31 май, от 9,30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Зрителите на политематичната телевизия ще имат възможност да се потопят в света на художника с помоща на британския певец и актьор Уил Йънг, който тръгва по следите на Рене Магрит. Още като тийнейджър Йънг се откроява от връстниците си с една необичайна страст – любов към творчеството на белгийския художник.

В търсене на човека зад емблемтичната шапка – бомбе, Уил Йънг се среща със съвременни творци, повлияни от произведенията на Рене Магрит и посещава дома му в Брюксел. Архивни кадри от неми филми и огромен набор от лични домашни видеа на Магрит разкриват тежкото детство на художника, както и дългия му брак, който продължава от юношеството до смъртта му през 1967 година.

Не пропускайте историята на великия творец Рене Магрит, разказана през погледа на Уил Йънг – в документалния филм „Рене Магрит – човекът с шапката“ на 31 май, от 9,30 часа, по Bulgaria ON AIR.

„Рене Магрит: човекът с шапката“ (René Magritte: The Man in the Hat)

Документален, Великобритания, 2014 г.;

Режисьор: Майкъл Бърк;

В ролите: Уил Йънг; Мерилин Де Кордие; Аури Пауъл; Гавин Тюрк.