Защо мамим и съществува ли още понятието „академична почтеност“ – във филма „Истината за преписването“ по Bulgaria ON AIR

Американската продукция ще бъде излъчена в ефир на 2 март в 9,30 часа

23.02.2018 | 11:00 Редактор: Меги Радева
Защо мамим и съществува ли още понятието „академична почтеност“ – във филма „Истината за преписването“ по Bulgaria ON AIR

Ако си служим с измама още в ученическите години, значи ли това, че ще продължим да мамим и след това – отговори търси документалният филм „Истината за преписването“ по Bulgaria ON AIR, на 2 март в 9,30 часа.

Близо 75% от всички студенти преписват в ученическите си години, а много от тях не спират дотам. Проучвания по темата доказват, че студентите, които мамят в училище, са предразположени да си служат с измама и по-нататък в живота.

В този „час по преписване“ студенти, администратори, родители и учители споделят своите наблюдения по темата: Съществува ли още понятието „академична почтеност“. Експерти представят научни доказателства за това защо всъщност преписват студентите. „Истината за преписването“ разкрива в какво се състои злоупотребата в академичната среда и по какъв начин могат да бъдат хванати измамниците в крачка.

За първи път зрители ще се запознаят отблизо и в дълбочина с причините и размерите на академичната непочтеност. „Истината за преписването“ излага на светлина нарастващия възпитателен проблем на съвременното общество, а именно поколение, което твърде късно напуска семейното гнездо и отлага във времето вземането на самостоятелни решения за живота си – на 2 март в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

„Истината за преписването“ (The Truth About Cheating);

Документален, Америка, 2015 г.;

Продукция на CNBC.