Ненчо Балабанов: Винаги съм влюбен... във всичко, което правя

"Влюбеният мъж" е само една от "ролите" в живота на актьора. Кои са останалите и насочена ли е любовта му и към обект от женски пол, разкри поредното издание на предаването "Десет" по Bulgaria ON AIR

18.04.2016 | 18:20
Ненчо Балабанов: Винаги съм влюбен... във всичко, което правя

"В началото на 2015г. няои хора може би бяха объркани:Тоя Ненчо откъде се появи?! Певец ли е? Актьор ли е? Водещ ли е? Кое по-напред?" - това предположение за мнението на околните сподели актьорът Ненчо Балабанов в предаването "Десет" и допълни: "Това е положението!" 

А положението, всъщност, е много по-пъстро, защото тези три "роли" са само част от превъплъщенията, през които Ненчо Балабанов преминава в живота си. 
  
Актьорът, който придоби широка популярност с имитацията си на премиера Бойко Борисов, гостува в предаването на Ирина Белчева по Bulgaria ON AIR, за да разкрие останалите житейски роли, които изпълнява в ежедневието си... или поне десет от тях. 

Детето в мен

Наблюдавайки Ненчо Балабанов отстрани, човек би предположил, че актьорът е успял да съхрани детското в себе си – нещо, което мнозина от нас се надяват да постигнат в собствения си живот. А какво дете е бил актьорът? Краткият отговор е "щастливо".

"Бих казал, че имах едно много щастливо детство. Свободно и щастливо – без ограничение на това до колко часа можеш да стоиш навън и цяло лято прекарвах на село при баба и дядо – нещо, което, за съжаление, днешните деца не знаят какво е. Това бяха едни прекрасни два-три месеца. По-скоро два, защото аз работех. 

От ранна детска възраст знам какво е работа, как се изкарват собствени пари. Опрашвал съм слънчоглед – една много интересна дейност, която съчетава фитнес, разхродка сред природата и дисциплина за един 15-годишен човек." 

Аз, куклата

Ненчо избира кукловодството в НАТФИЗ пред специалността "поп и джаз пеене" в Нов български университет и до днес не съжалява за избора си. Интересът му към куклите обаче е чисто професионален и няма нищо общо с отношението му към жените. 

"Не третирам жените като кукли. Благодарен съм и се радвам на вниманието, което нарасна с по-високата степен на популярност, която придобих през последните години. Това ме ласкае и ме радва. За мен жените са една много силна част от човечеството - с много силни характери, с много предимства и плюсове. А българките са най-красивите жени в целия свят и това не е комплимент. Бил съм, обиколил съм, видял съм - факт е, за което "шапка ви свалям." 

Човекът глас

Една от любимите роли от живота на Ненчо Балабанов е тази на дублиращ актьор. Озвучава Марти от "Мадагаскар", Оби Уан Кеноби в "Междузвездни войни", По в "Кунг Фу Панда" и много други. 

"Това е една суперинтересна и много, много забавна работа, която е свързана с много смях. Анимационните филми обикновено, освен че са с много сериозни послания към младите хора и родителите, са и с много чувство за хумор и неща, които в игралното кино няма как да се видят. От много години се занимавам с това и не съм спрял да го правя. Страшно удоволствие ми е." 

"Както доста аспекти от работата на актьора, и дублажната професия е нещо, което трябва да комбинираш с други неща. Няма как да правиш само това и ако правиш само това, няма как да си доволен. Това се дължи на естеството на пазара и на пиратството - много фактори са намесени за това човек да не може да се издържа само с дублаж. С повечето колеги обаче сме свикнали да можем да комбинираме няколко неща, за да можем да практикуваме любимата професия, която сме си избрали от деца."

Спортистът

"Преди около 5 години започнах да играя тенис и това няма нищо общо с премиера. Просто съвпадение. Много ми хареса като спорт. През годините не бях много спортна натура. Сега го отдавам на факта, че не съм харесал спорт, който да ме запали и да ме накара всеки ден, като стана, да ми се играе. Е, преди пет години го намерих. Правя го за удоволствие. Приятно ми е, когато нарпедвам, но нямам амбиции за шампион. Правя го за спорта – за тонус и енергия." 

Певецът

"Бях се записал в Нов български университет, да ставам дипломиран певец. Седмица по-късно обаче излязоха резултатите от НАТФИЗ и се оказа, че съм приет и там - при Румен Рачев, Жени Пашова, Любо Гърбев и много други преподаватели. Много се радвам, че избрах НАТФИЗ, защото тези хора ми дадоха много. Помогнаха ми да допълня и да мога да комбинирам качествата, които съм имал и съм развивал през годините. Не казвам, че ако бях избрал НБУ, нямаше да се случат хубави неща, но за мен винаги е по-добре, когато артистът може повече неща, школуван е в повече неща." 

Влюбеният мъж

Винаги съм влюбен. Не става въпрос само за жена. Аз съм влюбен във всичко, което правя. Влюбен съм във всички хора, които са около мен. Влюбен съм в мястото, на което живея. Влюбен съм във всяка една сутрин, в която се будя с желание да отида там, където трябва да отида. 

Влюбен съм и в жена. Да, Йоанна е (Драгнева – бел.ред.). Избягвам да говоря за личния си живот, не защото крия каквото и да било, а защото се опитвам да си запазя едно пространство, в което да мога, без други погледи и любопитство, да се отдам на някаква индивидуалност. 

Родителят

"На 25 години станах родител. Ако да бъдеш отговорен е достатъчно условие за това дали си готов да бъдеш родител, да – бях готов. Още на 21-22 години си бях отговорен индивид, който може да си застане зад думата, действията и да бъде дисциплиниран. Да си баща е много сериозно предизвикателство.

Поощрявам сина си да бъде артистичен, но той е твърде малък, за да си избере накъде ще се насочи. В момента търси и опипва любопитните и интересни неща, таланти в себе си. Рисува много добре – нещо, което аз не мога да правя изобщо. В момента му е по-любопитно да се изразява по-интровертно – рисунки, скулптури от моделин, пече си фигурки. Борави добре с ръцете. Има заложби и за актьорство - суперхитър и манипулативен е, като всеки бъдещ актьор. С майка му сме решили да бъдем зад него и да му помагаме в това, което избере да прави." 

Тъжният клоун

Не се чувствам като тъжния клоун. Когато съм изморен, намирам време да си почивам. Не робувам на това, че винаги трябва да бъда забавен, да бъда център на вниманието. Това ми харесва ми, естествено, щом съм избрала тази професия, но когато ми трябва да се заредя, ставам и си тръгвам. 

Докривява ми единствено, когато се сблъскам с невежество, простотия, лошотия. Трудно се изморявам да се смея, да ми е забавно и да гледам от забавната страна на нещата. Затова и харесвам много испанското кино – там се преплита забавното с тъжното, какъвто е и животът – плетеница от тези две неща. 

Премиерът

Премиерът е един от успешните образи, които съм показал. Забавлявам се, когато хората се забавляват. Всички актьори по света, които са си спечелили някаква популярност, имат образ, с който са започнали или с който ги помнят масово. Няма нищо лошо, важното е хората да се забавляват. 

Звездата

Повече доказателства, че актьорът има за какво да бъде "звезда", дори да не се възприема като такава, можете да видите в следващото видео: