Певицата Diyah: Криех новата песен дори от родителите си

Тази и други интересни теми и гости в предаването "Днес" с Константина Живова

04.04.2017 | 15:06 Редактор: Иван Берберов
Певицата Diyah: Криех новата песен дори от родителите си

Днешният 4-ти април е Световен ден на бездомните животни. Денят се отбелязва за първи път в Холандия през 2010 година. Традиционно на тази дата се провеждат различни кампании, посветени на изоставените четириноги - главно кучета и котки. Целта е да се насочи общественото внимание към човешката безотговорност спрямо милионите бездомни животни по света, които често стават жертва на насилие. Ветеринарният лекар д-р Марина Иванова от фондация "4 лапи" споделя загрижеността си за животните.

"Все повече котки идват при нас във фондацията. Много се надяваме всяко едно животно да намери своя стопанин", разказа д-р Марина Иванова.

Обявиха номинациите за награда "Аскеер" 2017 в категория „Съвременна българска драматургия“ в театър "Българска армия".

[video]

В студиото на "ДНЕС" гостува една от запомнящите се млади имена в българската музика – Дия. Тя представя новата си песен - "Първи ред". 

"Дълго време криех новата песен от всички. Исках да е изненада. Не знаех как ще се възприеме от родителите ми. Тук съм по-фатална", сподели певицата в студиото.

4-ти април е и Международен ден на психолога. Този празник се отбелязва от 1995 година.  Ролята на психолога е да помогне на човек да излее негативното от душата си и да превърне тези чувства в доверие, разбиране, жизненост и любов. Темата коментира психологът Лена Лалчева. 

Артисти от всички гилдии се събират на една сцена за "Балът 2017". Гала вечерта  с програма "Красота и изкуство" е в навечерието на големия християнски празник Цветница. Сред участниците са Васил Петров, група Атлас, Вида Пиронкова, социологът Мира Радева и много други. За събитието говорят Александър Пеновски и Георги Низамов.