15-годишният Иво Христов от Радомир пребори тежка болест и вече има издадени няколко книги

Тази и други интерсни теми и гости в предаването ДНЕС с Константина Живова

10.03.2017 | 15:52 Редактор: Тодор Петров
15-годишният Иво Христов от Радомир пребори тежка болест и вече има издадени няколко книги

Две млади студентки от Германия станаха доброволки в местен бежански лагер. Момичетата ходят в свободното си време и помагат на децата от лагера да изучават немски език. Правят го без да са част от някоя европейска програма или проект, а абсолютно доброволно. Леонор и Софи тази сутрин гостуваха на Константина Живова в предаването "Днес" при мен.  

"Децата бежанци в Германия са прекрасни. Не споделят много за миналото си, сякаш не искат да се връщат към спомените. Харесва им в Германия и искат да останат тук. Чувстват се спокойни. Мечтаят като всяко обикновено дете да станат спортисти, балерини, лекари", разказаха момичетата.

В следващите минути ви срещнахме с едно много смело момче. Иво Христов от Радомир е само на 15 години, но вече има издадени няколко книги. През този месец той среща читателите с две от тях - "Животът не струва пари" и "Тя е моя". Иво е с няколко мозъчни операции, но сега е добре, а през април му предстои профилактичен преглед в Германия и надеждите са, че всичко ще бъде наред. 

При Иво и неговото семейство в Радомир бе колегата Борислав Петров. 

"Календар на живота" е книгата, която си мечтая да бъде преведана на английски. Пиша всеки ден. Ако спра губя тренинг. Мечтая да съм здрав", сподели Иво Христов.

Суперзвездите на английския футболен "Челси" Давид Луис и капитанът Гари Кейхил се снимаха с български мартеници. Те им бяха подарени лично от Кирил Евтимов, който гостува на отбора от Лондон. Познанството на българина с английския национал е от миналата година, когато след мача на "Челси" с ПСЖ в Шампионска лига Кейхил подари фланелката си на Кирил. Снимка с постер на "Челси" и дъщерята на Евтимов - Дарина, стана особено популярна сред лондонските фенове. С Кирил Евтимов ни срещна Асен Манасиев.  

Нина Дончева е автор на сборника с разкази "Мълчанието на майките". Това са истории, чиито главни героини са жени, сред които можете да разпознаете вашата най-добра приятелка, жената, която ви обслужва в магазина, съседката, учителката на детето ви, непознатата в метрото, скрита зад слънчеви очила в облачен ден. Възможно е да разпознаете вашата баба или майка, дъщеря ви, или най-неочаквано да откриете самата себе си. Поканих при мен Нина Дончева.