Съвети срещу гастрит, колит и язва от д-р Марио Марков

28.02.2017 | 17:20 Редактор: Мария Аладжова
Съвети срещу гастрит, колит и язва от д-р Марио Марков

Много скоро предстои една истинска бълграска традиция. Първи март и денят, в който подаряваме и разменяме мартенички.

Приключи националният конкурс „Мартеница - Баба и внуче заедно в традициите - 2017”, организиран от Арт-Къща с музей „Куклите”.

Тази година се включиха над 300 деца заедно със своите баби, майки или учителки. В Къщата на куклите ни заведе Валерия Цветанова. 

Вчера започнаха Великденските пости. Днес в минутите за здраве ви срещаме с д-р Марио Марков и неговите съвети за здрав стомах. Какви са симптомите на колит, гастрит, язва и как да не се стигне дотам, ще разберем от срещата на Борислав Петров с д-р Марков. 

67 студенти и докторанти от България и чужбина поискаха оставката на доц. д-р Лъчезар Филипов. В открито писмо до председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски и до проф. Петър Гецов, директор на Института за космически изследвания и технологии, младите учени настояват БАН да запази своето доверие сред обществото. Става въпрос за широко огласяваните медийни изказвания на учен от Академията - доц. д-р Лъчезар Филипов, ръководител на секция "Астрофизика и Космическа динамика" към Инситута на БАН.

В редица свои интервюта в последните три години той разпространява твърдения, характерни за научната фантастика, представяйки ги като доказани факти пишат студентите и докторантите. Те прилагат примери за неправилните научни твърдения на доц. Филипов.

След като миналата седмица той участва по тема в нашето предаване, студентите поискаха право на отговор. Нека ви припомним какво каза той. На живо от Германия с право на отговор - Станислав Стоянов. 

Поетесата и оперна певица Йонка Христова ще отбележи своя 35-годишен сценичен юбилей на 6 март. Рециталът ѝ включва песни на десет езика и нейни стихове, посветени на България.

Преди това, на 1 март, Йонка Христова ще изнесе моноспектакъла си “Песента на България”. Юбилейно, поетесата поднася второ издание на стихосбирката си “Изповеди”. 

"Тъгувам за България, това е най-големята любов. Благодаря на моята майка, тя винаги е била до мен", сподели тя.

За поредна година концертът "Нашето време" ще събира средства за децата от дома в Доганово, за да могат да имат равен старт с другите. Негов организатор е Марио Георгиев, определят го като един от най-големите патриоти днес. Какво предстои, ще разберем от самия него и китариста Теодор Грозданов.

"Ще има много възрожденски песни. Искам повече хора, не само на този ден да помнят историята ни", сподели Марио Георгиев.