Днес е Денят на розовата фланелка - Ден срещу терора в училище

Темата с тормоза и агресията в учебните заведения бе дискутирана в предаването "Днес" на 22.02.2017 г.

22.02.2017 | 14:51
Днес е Денят на розовата фланелка - Ден срещу терора в училище

Грандиозен концерт на Софийската филхармония ще се състои утре от 19:00 часа в зала "България". Казва се "Пролет в Апалачите", като и двамата участници в него са световноизвестни. Единият е диригентът Максим Ешкенази, а другият - американският пианист Андрю Армстронг. Концертът е по музика на Шопен. Повече подробности около дълго чакания концерт за предаването "Днес" по Bulgaria ON AIR разказа Борислав Петров.

В столичното 55-то училище пък днешният 22 февруари ще протече под надслов "Не на тормоза в училище", известен още като Ден на розовата фланелка. На този ден розовият цвят е символ на толерантността и всеки, който го носи, заявява нетърпимост към агресията. Кой стои зад инициативата в 55-то училище проучи Валерия Цветанова. 

Темата с агресията в училище вълнува всеки един родител. Агресията и насилието при деца не намаляват. Какво провокира това поведение в тях и как да се справим с този проблем дискутират психологът Кристина Ненова и майката Мария Христова. "Важно е децата да бъдат обичани. Да говорим с тях и да им обръщаме повече внимание. Телефон 116111 е номерът, на който биха могли всички, които искат да споделят своя история и да потърсят помощ, да сигнализират", разказаха дамите в студиото.

Финалът на предаването е запазен за една нова българска книга. "Неотминало" е новият роман на Александър Чобанов. Ако обичате любовните истории и искате да се потопите в любовта на две двойки, тази книга е за вас. Какво може да се открие между редовете пък разказва самият автор. "Оказва се, че темата за любовта присъства във всичките ми книги", сподели Александър Чобанов.