Дискусията на "Днес": Бай Ганьо ли е българинът?

13.02.2017 | 13:59 Редактор: Мария Аладжова
Дискусията на

Днес отново е време за театър. В него обаче не участват професионални актьори, а учениците от Испанската гимназия в София. Тяхната театрална трупа поставя представлението-мюзикъл "Зоро", с което ще участва на национален театрален конкурс. Сега повече ще научим от колегата Борислав Петров и от участниците в "Зоро". 

Днес в предаването ще обсъдим няколко теми, които ни вълнуваха  през изминалата седмица. Избрахме обедняващото заглавие "Бай Ганьо 2017". Григор Димитров участва в турнира в София  - адекватно ли беше поведението на българската публика или се изложихме пред чужденците, като бяха освирквани чужди състезатели. Бием се в гърдите, че сме толерантни, а жителите на Широка лъка се страхуват от деца бежанци и ги прогониха.

В София дни наред имаше драма  с "Топлофикация", а някои от съседите ни не разбраха, че няма топла вода, защото... просто не се къпят. Все теми, които ни определят не като европейци, а като Бай Ганьовци. Ще ги коментираме с моите гости – журналистите Соня Колтуклиева и Павел Владимиров. 

"Имаме още какво да учим, за да се наречем европейци. Винаги търсим негативното. Трябва да сме по-позитивни и да се стараем да подобрим нещата", казаха коментаторите в "Днес".

Сега предстои да ви срещнем с един интересен човек, който е може да се нарече преследвач на звездите. Неговата страст е срещата с известни личности и събиране на техните автографи. Името му е Тодор Петров, историята му ни разказва Кристина Михайлова.

В следващите минути ще ви представим две дами, които съчетават гласовете и таланта си в един общ съвместен проект "Lаdies Sing The Beatles". Те са Ева Тъканова (Булгара) и Марияна Велева (Силует).
"Идеята ни хрумна спонтанно. Ще продължим този концерт и е други градове. Първият след София е Бургас, нашият роден град", сподели триото.

Ще завършим предаването с музика и нова песен на едно талантливо момче - Александър Байчев. 

"Закърмен съм с музика. Цялото ми семейство са музиканти. Не се отрекох от стила, който харесвам", разказа певецът в студиото.