Вида Пиронкова: Наричах сина ми "Гълъбо" и посветих песента на него

Тази и други интересни теми и гости в предаването "Днес" с Константина Живова

07.02.2017 | 15:29 Редактор: Тодор Петров
Вида Пиронкова: Наричах сина ми

Българската музика вече не е същата. Изключително въздействащата балада в изпълнение на певеца Миро, по текст и музиката създадени от Вида Пиронкова, накараха хората да споделят хиляди пъти песента "Гълъбо". 


Чувствена, красива и силно въздействаща. Каква е тайната на въздействащата песен ни разказа и нейният автор, композиторът и текстописец Вида Пиронкова. С нея ни срещна Борислав Петров.

"Посветих песента "Гълъбо" на моя син. Така го наричах. Когато написах текста имах две работни заглавия, но в процес на работа всички споменаваха Гълъбо и накрая така я преименувах. Мислех си да се казва "Любовна песен". Не съм си и помисляла какво ще се случи. Щастлива съм. Човекът, който винаги е бил до мен и е давал всичко за мен, е моята майка", сподели композиторът Вида Пиронкова.


Днес в рубриката ни Репортер на място проверихме в какво състояние са софийските улици, след като снегът започна да се топи. На живо в центъра на София бе колегата Асен Манасиев.

В следващите минути ви представихме една нова постановка. По мотиви на Уилям Шекспир почитателите на театралното изкуство ще могат да се насладят на новата постановка "Лъч", поставена от актрисата и театрален режисьор Клара Армандова. 

"Уилям Шекспир никога няма да умре", каза режисьорът Клара Армандова.

Днес в театъра на Армията предстои премиерата на постановката "Жан и Беатрис" с участието на актьорите Елена Петрова и Иван Радоев. Часове преди вълнуващия спектакъл се срещнахме с тях на живо.

Завършихме предаването с представянето на една нова книга на унгарски автор. Една от характерните особености на романа е, че авторът намира уникален подход да разказва за холокоста. Авторът е унгарският писател Петър Гардош, а името на книгата е със заглавие "Утринна треска". С него се срещна колегата Асен Манасиев.