Спомени за комунизма на 1 февруари

01.02.2017 | 14:29 Редактор: Мария Аладжова
Спомени за комунизма на 1 февруари

Днес ще ви срещнем с една дама, която съчетава ММА боевете с обучението на децата като детска учителка. За страстта към боевете и любовта към децата разказва Анита Доганова.

"За съжаление в България няма много дами, които спортуват ММА", каза Анита Доганова.

В минутите за здраве днес ще ви представим един отдаден на професията си човек. Проф. д-р Тома Пожарлиев е един от най-добрите български хирурзи и доайен на безкръвната хирургия у нас. Огромният му опит в диагностиката и оперативното лечение при злокачествени заболявания, в ендоскопската хирургия и при лечението на спешни състояния, го прави търсен и високо ценен специалист. 

"Не се страхувам. За да си хирург, не трябва да имаш страхове. Препоръчвам на всички да правят своите профилактични прегледи навреме", каза проф. д-р Пожарлиев.

Днес, на 1-ви февруари, България отбелязва Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта регенти, депутати, офицери, министри, общественици - жертви на Първи състав на т. нар. Народен съд. Той става знаков за нашата история, защото поставя началото на кървавите репресии срещу българския народ. Затова днес откриваме нашия ефирен телефон, за да разберем какво мислите за онова време и почитате ли този ден. Но преди това Борислав Петров ще провери и мнението на гражданите.

Днешният ден символично ни връща към трагичния 1 февруари 1945 г., когато над близо 150 души от политическия елит на Третото българско царство е произнесена и изпълнена смъртна присъда. Достатъчно ясна ли е оценката ни за репресиите и събитията на комунистическия режим и почитаме ли неговите жертви?

Следващата ми гостенка е създател на свой бранд дрехи изцяло изработени от органични материи. Днес ще поговорим за тенденции с нея - Петя Станкова

"Старая се моделите да са направени така, че дамите да се чувстват удобно", каза Пеят Станкова.