Яна Маринова: Руският език бе голямо предизвикателство в новата ми роля

20.01.2017 | 14:43 Редактор: Мария Аладжова
Яна Маринова: Руският език бе голямо предизвикателство в новата ми роля

Днес започваме предаването с кулинарна тема. Днес е Св. Патриарх Евтимий Велики или Петльовден по нов стил. Затова ще наблегнем на птичето месо и на това как трябва да бъде приготвено то. Сега отиваме на живо в ресторант Gloria Mar, за да получим ценни съвети и интересни рецепти от кулинари. 

„Ако решите да изпечете цял петел не е притеснявайте. Просто печете на бавен огън, на 180 градуса“, съветват ни от кухнята.

Тази вечер Балет „Арабеск“  ще представи на сцената на Музикален театър спектакъла "Кармен Калекшън", който взриви италианската публика, препълнила театър „Аржентина“ - една  от най-представителните театрални зали в Италия. За да разберем повече за представлението, ще се срещнем с хореографа Боряна Сечанова.

За втори път през последните няколко десетилетия беше заснет филм с българо-руско финансиране под режисурата на българина Владимир Щерянов. Режисьорът Владимир Щерянов, актрисата Яна Маринова и големият руски продуцент Алексей Рязанцев ни разказват за проекта.

„Снимала съм различни роли и обичам да експериментирам. Голямо предизвикателство за мен с тази роля беше руския език. Разбирам го, но с развиването на персонажа ми се стараех да звучи автентично. Може да се каже, че това е един страх по-малко“, разказа актрисата Яна Маринова.

Снимка на старозагорския фотограф Евдокия Георгиева стана корица на новата книга на световноизвестната писателка Нора Робъртс в Германия. Романът "ДА на любовта" ще излезе през септември. От издателството са избрали снимката на Евдокия сред хиляди други. Евдокия е икономист по професия, занимава се любителски с фотография от няколко години.

„Не съм очаквала именно една от любимите ми писателки Нора Робъртс да избере моя снимка за корица на новата си книга. С мен се свързаха нейните издатели. Не съм се чувала с нея, но предполагам, че те са избрали фотографията. Това е втора моя снимка, която е използвана за корица на голям автор. Снимката се заплаща добре. Щастлива съм“, сподели фотографът Евдокия Георгиева.

За финал на предаването говорим за нови книги. „Змей. Змеица. Ламя и хала“ - познаваме ли българския фолклор? Каня при мен авторът доц. Вихра Баева. 

„Змеят е един от основните образи в нашата фолклорна култура. В книгата ще откриете много любопитни неща за тези образи, песни и фолклорни поверия, обичаи и тълкувания“, разказа доц. Вихра Баева.