Василис Карас чувства България като свой втори дом

Тази и други интересни теми и гости в предаването "Днес" с Константина Живова

13.12.2016 | 15:00 Редактор: Тодор Петров
Василис Карас чувства България като свой втори дом

"Чуй ме, виж ме, разбери ме" е посланието в първия по рода си музикален проект, направен в подкрепа на Фондация "Заслушай се" и каузата на хората с увреден слух в България. Видеото към едноименната песен вече набира популярност в сайтовете за видео споделяне. Част от сцените са направени  по време на шествие на булевард "Витоша" в столицата, в което се включиха 150 глухи доброволци. Основната цел на проекта е промяна на нагласите в обществото към глухите хора.


Днес ви показахме и как жените, които наскоро са родили и са станали майки, могат сами и с малко усилия да върнат формата си. И то без да ходят до фитнеса, а в домашни условия. Полезните упражнения ни показа един от топ фитнес инструкторите у нас – Мартин Гергов.

"Всяка дама, която скоро е станала майка, трябва да знае, че е хубаво да похапва на всяко кърмене на бебето. Не се ограничавайте. Хранете се с хубава и качествена храна. Когато сте вкъщи можете да спортувате и да свалите килограми. Нужни са ви малки гирички и собствената ви тежест", сподели и показа инструкторът Мартин Гергов.

Седем години след последното си шоу в София Василис Карас се завръща за грандиозен концерт на 10 май догодина. Шоуто му в зала "Арена Армеец" ще бъде оценявано за рекордите на "Гинес" за най-голямо бузуки парти в света. Василис Карас и неговият оркестър ще пренесат магията на гръцката песен у нас. Преди да научим подробности за концерта си припомнихме един от най-големите му хитове. 

За предстоящия концерт на Васалис Карас в София повече подробности даде неговият мениджър Вагелис Пападополус, а преводът в ефир бе на Мария Здрагова.

"Един от най-близките му приятели в България е Тони Стораро. Харесва България и за него е като втори дом. В Гърция изпълнителите не правят такива големи концерти, но пък всяка вечер са бозукитата. Затова той реши да направи един експеримент и да постигне рекорд за "Гинес", сподели  неговият мениджър Вагелис Пападополус.

Мартин Костадинов представя дебютния си самостоятелен сингъл "Без да виждаме". Пътищата на момчетата от бой бандата Voice of Boys, от която той беше част, се разделят преди две години и Мартин решава да поеме по собствен музикален път. "Без да виждаме" е проект, в който Мартин и целият екип влагат много сърце и талант, за да постигнат мечтания от изпълнителя резултат. 

"Сбъднах една мечта. Работихме усилено. Пресъздадох отношенията в една връзка между партньори. Всички мои приятели участваха във видеото", разказа Мартин.

Само десетина дни ни дилят от Коледа. Засега се радваме на приятно време навън, след като падна първият сняг и бързо се стопи. Каква Коледа да очакваме, ще бъде ли снежна тя или сняг ще падне чак за Нова година. Асен Манасиев посети Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.