Дуетът Преслава Пейчева и Гетомен: Няма да спрем само с тази песен

Тази и други интересни теми и гости в предаването "Днес" с Константина Живова

23.11.2016 | 15:43 Редактор: Тодор Петров
Дуетът Преслава Пейчева и Гетомен: Няма да спрем само с тази песен

Всеки пациент е отделна вселена. Затова и диагностиката и лечението трябва да са персонализирани за всеки един човек. Това разбиране промени медицината и е в основата на най-вълнуващите й постижения от последните години. Повече за тях научихме от госта на Константина Живова проф. Алексей Савов, директор на националната генетична лаборатория. 

"Семействата, които планират да създадат поколения също могат да си направят персонализирани изследвания. Генните резултати помагат при евентуални бъдещи заболявания", сподели д-р Алексей Савов.

Днес ви показахме един по нестандартен спорт, но и едни животни, които излъчват красота, доброта и аристократизъм. Как да се научим да яздим кон и какви са тайните на красивата езда - научихме повече от колегата Бойка Делиева и треньора по конна езда Ангелина Асенова.

"Когато искаш да се научиш да яздиш, трябва да знаеш, че не е лесно. Трябва да има любов към коня и много строго поведение", сподели Ангелина Асенова.

В рубриката "Репортер на място" ви пренесохме в центъра на София пред Народния театър, за да проверим коледното настроение на гражданите. Там бе нашият колега Борислав Петров.

Българите ще празнуват коледните празници у нас, стана ясно от думите на анкетираните хора.

Представихме ви и един нов дует на музикалната сцена. Преслава Пейчева и Петър Петков-Гетомен.

"Работим заедно от години. С тази песен върнахме музикалните фенове в музиката от нашето време. Продължаваме да правим парчета заедно", споделиха те пред Константина Живова.

Включихме се на живо, за да започнем да се подготвяме празнично. Коледният базар в центъра на София е едно от предпочитаните места по това време на годината. Какво можем да открием там ни показа Борислав Петров.