Цветни спомени за черно-бялата телевизия

22.11.2016 | 14:47 Редактор: Мария Аладжова
Цветни спомени за черно-бялата телевизия

Днес в рубриката ни за здраве ще ви покажем една различна тренировка за дами. Ако искате да оформите тялото си по специален начин и да спортувате с желание, значи тези минути са за вас. Посетихме една от фитнес залите в София с колегата Бойка Делиева. 

Вчера, 21 ноември, беше Световният ден на телевизията. Затова решихме да разкрием част от магията телевизия и да се върнем години назад с интересни телевезионни спомени към времето, когато образът е бил черно-бял, а техниката ... доста по-различна от днешната. Във връзка с празника поканихме журналиста и автор на знаковото ТВ предаване за пътешествия „Атлас“ Симеон Идакиев, както и Косара Тролева, дъщеря на легендарната ТВ говорителка Мария Тролева.

„Журналистиката много се промени през годините. Забравиха се темите и лицата, от които можем да научим нещо. Не харесвам реалити форматите. Магията на телевизията никога няма да угасне“, сподели журналистът Симеон Идакиев.

В  рубриката „Репортер на място“ проверихме дали столичани са готови за Коледа.

Днес си поговорихме за модата в бижутата и плетивата. Срещнахме ви с Мария Дончева, която ни показа различни модели и модни изкушения.

„Плетените шалове и шапки са един препоръчителен аксесоар за есента и зимата. Всички цветове са актуални. Бихте могли да плетете и само с пръсти. Много е лесно“, разказа дизайнерът Мария Дончева.

„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет” - в София, Варна и Бургас. Повече ще научим сега от Маша Илиева. 

„Балетът възпитава на грация и красота. Има много талантливи балерини в момента. Възхищавам се на руската школа и е моята слабост“, сподели Маша Илиева.