Кина Кудева и много ценни съвети за вашата коса

Тази и други интересни теми в предаването "Днес" с Константина Живова

18.11.2016 | 14:29 Редактор: Тодор Петров
Кина Кудева и много ценни съвети за вашата коса

Коледните празници наближават и днес в рубриката "Репортер на място" попитахме хората дали са готови за празниците, къде ще празнуват и планират ли почивките си. 

Стигат ли заплатите, за да можете да заведете семейството на хубаво място? Отговорите научихме от колегата Валерия Цветанова, която събра мнения в центъра на София.

"Хората все още не са подготвени за Коледните празници. Не плануват да пътуват в чужбина и повечето няма да купуват подаръци", предаде нашият репортер.

21 ноември е Световен ден на борбата с болестта Муковисцидоза. Асоциация "Муковисцидоза" – България и Гери Турийска, създател на "Пощенска кутия за приказки", организират благотворително събитие "Приказки за 65 рози". 

Какво не знаем за тази болест и какво трябва да знаем за събитието - научихме повече от Нели Кожухарова, която е част от екипа на кампанията.

"Никой не говори за децата с муковисцидоза. Няма център за лечение. От скоро в Македония има къде да се лекуват тези хора, а у нас не. Тези болни хора, и най-вече деца, имат нужда от ежедневни грижи. Институциите не ни приемат сериозно и пренебрегват проблема", сподели  Нели Кожухарова, която също страда от заболяването муковисцидоза.

Знаете ли, че за да имате красива коса, трябва да обичате косата си. Има една дама, която знае как да се грижи за красотата на нашите коси. Тя е един от любимите коафьори на българските артисти. Тя е Кина Кудева и бе мой гост в звездните минути на предаването.

"Аз съм работохолик. Поставям си цели и ги следвам. Следващата ми цел е да създам училище за фризьори, за да мога да предам моя опит на по-младите от мен", сподели коафьорът Кина Кудева в студиото.

Днес ви показхаме и как един финландски артист разбира поговорките "Капка по капка, вир става", "Езикът кости няма, но кости троши" и "От всяко дърво свирка не става". Кабинети на мъдростта е експериментална изложба, която представя български мъдрости в нови, неочаквани форми и превръща интерпретацията на националните ни ценности в цялостно изживяване. За да разберем повече отидохме в галерията с колегата Асен Манасиев.

Хор "Космически гласове" беше посрещнат горещо в далечна Япония. Формацията, с дирегент Ваня Монева, изнесе няколко концерта, един от тях в легендарната зала BLUE NOTE TOKYO. Казват, че артист, който има в биографията си концерт в BLUE NOTE TOKYO, има диамантена карта пред света.

"Щастлива съм за успехите на хор "Космическите гласове". Всяко признание е скъпо за нас. Гордея се, както с професията си, така и с дъщеря ми Мария Илиева".