Д-р Менис Юсри: Можем да бъдем щастливи всеки ден, но е важно да знаем как

Още интересни теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

10.11.2016 | 16:08 Редактор: Ирина Георгиева
Д-р Менис Юсри: Можем да бъдем щастливи всеки ден, но е важно да знаем как

От Константина Живова

Помогнете на Емо да порасне!

Огромен брой хора във Facebook се обединиха, за да помогнат на още едно българско дете, което се бори за живота си. Емо е само на четири годинки. Вече може да чете и да брои. Има една мечта - да стане голям. Но се бори с рака и всички ние трябва да му помогнем. В предаването ДНЕС участие взеха деца, които се обединиха в Кампанията "Деца помагат на деца" и организират благотворителен концерт за Емко.

"Опитваме се да помагаме на деца, които имат нужда от помощ за лечение. Концертът, който организираме се надяваме да събере много хора. Потърсихме български артисти, които да се включат, но всички отказаха", споделиха децата от кампанията "Деца помагат на деца".

Какво представлява семинарът "Към същността" 

Днес в предаването се обсъди и темата за ученето чрез преживяване. Така можем да разкрием някои от всекидневните си подсъзнателни модели, които ни пречат да достигнем целите и мечтите си. Семинарът "Към същността" е вълнуваща петдневна среща със себе си и възможността да чуете думите на д-р Менис Юсри. Зрителите на предаването ДНЕС получиха полезни съвети директно от него дни преди събитието.

"Не трябва да се страхуваме от миналото си. За да сме щастливи трябва да изтрием хората или случките, които държим в себе си от години. Не трябва да се страхуваме да ги пуснем. Трябва да направим нещо различно, обвиняваме другите, за това, което ни се е случило в миналото. Така никога няма да сме щастливи", сподели д-р Менис Юсри.

Ивет Лалова за кампанията "Открито за диабета"

Българска спринтьорка Ивет Лалова ще води символичен спринт срещу диабета с участието на децата от 119 СОУ. За втора поредна година Ивет Лалова е посланик на кампанията "Открито за диабета", чиято цел е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването. 

Доналд Тръмп: Накъде отива светът, каква промяна търсим?

Какви страсти възбуди у хората изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Накъде отива светът, каква промяна търсим? Колко се вълнуваме от България и колко от Американските президенти? Гости в студиото на ДНЕС бяха журналистът Мария Христова, актьорът Иван Матев и писателят Димитър Кенаров.

"Трябва да бъдем по-смели, да търсим правата си. Не трябва да чакаме някой да ни оправи. Ние всички заедно трябва да се ангажираме с нашата държава и да сме единни", споделиха гостите в студиото.

За животните с любов

ДНЕС отпразнува първия рожден на един приют за бездомни животни "Pet sisters". По този повод хората с големи сърца, обичащи животни, ще направят изложба.

Туризъм и природа

Има едно село, което ще е новата туристическа дестинация. Заради спокойствието и минералните си извори, село Баня е потенциално място за отдих и приятна почивка. Явор Капитанов е човекът, който ще направи така, че това място да се развие и да привлече туристите в селото.