БСП: Румен Радев не е превишавал правомощията си за уседналостта

Крум Зарков заяви пред Bulgaria ON AIR, че президентът носи политическа отговорност за действията на служебния кабинет

07.04.2017 | 09:51 Редактор: Жанета Нейкова
БСП: Румен Радев не е превишавал правомощията си за уседналостта

Румен Радев не е превишавал правомощията си по законопроекта за уседналостта. Той носи политическа отговорност за всичко, което прави служебното правителство. Това каза в студиото на "България сутрин" Крум Зарков от "БСП за България".

"При всички случаи имаше допусната грешка в предложението за уседналост при гласуването. Проектът е публикуван от Министерство на правосъдието и ще чуем тяхната позиция днес на пресконференцията, която ще дадат", коментира политикът.

Зарков допълни и, че не е редно, според него, служебният кабинет да се занимава с изборното законодателство.

Пред Bulgaria ON AIR той наблегна на някои факти от законопроекта, който предизвика дебати в медийното и обществено пространство.

"Законопроектът не е за уседналост, а за българското гражданство, който засяга проблема с гласуването. Последните две точки от него засягат уседналостта и те са неприемливи. От БСП сме доволни, че бяха оттеглени", заяви Зарков.

Политикът от левицата твърдо защити работата на президента Румен Радев като каза:

"Той влезе в много тежка и трудна ситуация - политическа криза, обтегната международна обстановка. Като човек, който проведе една тежка, но успешна кампания влезе с летящ старт!" - категоричен бе той.