Валерия Велева: Служебното правителство прави все повече гафове

Журналистът е убеден, че България ще бъде наказана заради отмененото Постановление №208

03.04.2017 | 08:39 Редактор: Жанета Нейкова
Валерия Велева: Служебното правителство прави все повече гафове

Валерия Велева е на мнение, че колкото повече служебното правителство стои на власт, толкова повече гафове прави.

Журналистът заяви това пред "България сутрин" по повод казуса с отмененото Постановление №208, свързано с интеграцията на бежанците у нас.

"Ние не се учим от грешките си. Първо приемаме постановлението тайно, после пак хаотично го отменяме. Сега пишем ново, но не знаем кой ще го напише и отново, без да бъде обсъдено в обществото и политическите сили", категорична бе тя.

Гост в студиото бе и Димо Гяуров, бивш директор на разузнаването, който твърди, че проблемът на наредбата е това, че не можеш да накараш насила едно общество да приеме някой друг.

Валерия Велева посочи пред Bulgaria ON AIR, че има участници в извънредното заседание, които казват, че то се е свикало след специално обаждане от президента Румен Радев. 

"Това е проява на хаотичност, каквато наблюдаваме в кабинета "Герджиков". Дори заседанието да е организирано под натиск от Радев, на президента не му прави услуга", смята журналистът.

Димо Гяуров е на мнение, че тези действия на управниците са глупав PR и, че той цели да създаде усещане на извънредност.

"Нямаше никаква необходимост да бъде отменяна тази наредба, можеше да се направят промени. Миналото лято тя бе приета тайно, без да се информира населението. Голям проблем на нашите управляващи е липсата на комуникация", категоричен бе Гяуров.

Велева пък е убедена, че ще последват наказания след това решение:

"Постановление №208 влиза в противоречие с 19 нормативни акта на Европейския съюз и сигурно ще бъдем наказани" заключи журналистът.