Движение "Воля" ще бори корупцията и ще пълни хазната, ако спечели изборите

Стефан Августинов коментира пред Bulgaria ON AIR какви са акцентите, върху които организацията се фокусира в предизборната си програма

21.02.2017 | 21:16 Редактор: Жанета Нейкова
Движение

Движение "Воля" се насочва към борба с корупционните практики и запълване на хазната. Стефан Августинов гостува в студиото на "Денят ON AIR", за да коментира кои са основните акценти, върху които ще фокусира движението предизборната си кампания, като прекратяването на корупционните практики е най-основният.

Друг акцент, върху който са се насочили от "Воля" е да се изискват допълнителни документи при кандидатстване за народен представител. 

"Когато се кандидатства за депутат ще се иска свидетелство за съдимост и удостоверение на психично здраве. Към момента единственото, което ви трябва, когато кандидатствате за народен представител е да предадете декларация в съответния РИК", отбелязва политикът пред Bulgaria ON AIR.

Той постави и още един от акцентите в предизборната програма на движението, а именно борбата с контрабандата на горива. 

"Математиката показва, че цената на всички горива днес трябваше да е около 2,50 лв." Августинов твърди това като казва, че отчита цената на международния пазар и цената на долара. 

Водачът на листите на "Воля" за район Габрово коментира и друго от обещанията в програмата на движението и това е идеята за 10-годишните безлихвени заеми.

"Ако в рамките на 300 евро на квадратен метър бъде продадено жилище на младо семейство, държавата ще може да си покрие лихвите. Постъпилите пари ще се завъртят и ще се построят нови жилища", каза той.

Августинов уточни, че ще има първоначален капитал, който държавата ще инвестира и, че той може да бъде събран от много неща, включително и от горивата. 

Политикът посочи, че "Воля" счита себе си за патриотична и, че волята й е да върши нещо в полза на държавата и да бъде катализатор.