Движение "Възраждане": България не се държи като държава, а като територия

Страната ни не може да взима елементарни решения, заяви пред Bulgaria ON AIR лидерът на организацията Костадин Костадинов

14.02.2017 | 20:55 Редактор: Жанета Нейкова
Движение

България не се държи като държава, а като територия, каквато е Антарктида. Там няма местно население, а чужди правителства се разпореждат с нея. България е толкова деградирала в момента, че не можем да вземем най-елементарни решения за нашата собствена останала държавност. Това смята Костадин Костадинов, лидер на Движение "Възраждане", който гостува в студиото на "Денят ON AIR".

Според политика основният проблем на страната ни е това, че обществото не изпитва сигурност. 

Движение "Възраждане" е създадено преди 3 години и то обединява българи, които искат да поемат съдбата си в свои ръце. Това споделя пред Bulgaria ON AIR лидерът на патриотичната организация. 

Според него всяка една българска партия трябва да бъде патриотична, защото българският патриотизъм е национализъм, изповядващ завещаното, по думите на Костадинов, "наследство от българския национален герой Васил Левски".

"Това национално наследство е дефинирано от Левски в едно просто изречение: Ние нищо чуждо не искаме, но и нищо свое не даваме", посочва политикът.

Лидерът на Движение "Възраждане" коментира искането на НАТО да укрепи границите на страните си-членки и спорът дали България е заплашена от Русия по някакъв начин.

"Това е елементарен спор, който до голяма степен е наложен отвън. Ако сега излезем навън и попитаме хората дали изпитват заплаха от Русия или от Турция, отговорите ще бъдат в посока на втората държава, нищо че Турция формално ни е съюзник. Ние трябва да зададем въпроса защо една съюзническа държава не ни пази?", попита Костадин Костадинов в студиото на Кузман Илиев.