Христо Мутафчиев: Мастъра беше цар лъв в свят от мишки

Личност с неговата душа не може да бъде забравена, отбеляза той

02.12.2019 | 10:10 Редактор: Василена Василева

"Личност с душа като тази на Стефан Данаилов не може да бъде забравена. За мен той беше "цар лъв в свят от мишки". За да бъдеш човек, преди всичко трябва да имаш талант, който Мастъра безспорно притежаваше", коментира в студиото на "България сутрин" председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Поклонението пред големия български актьор Стефан Данаилов, който почина на 76-годишна възраст във ВМА, е от 11.00 ч. в Народния театър. 

Мутафчиев е на мнение, че Данаилов сякаш е бил от един друг свят.

"Актьорите в него бяха от поколението на едни "мощни динозаври". Актьори, които гледаш на сцената и онемяваш", отбеляза Мутафчиев.

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че в България се раждат много талантливи деца, които един ден ще станат велики актьори. За съжаление обаче сигурността на театралната сцена вече липсвала. 

"Света на театъра се промени много. Ако преди, влизайки в един театър, се излизаше от него чак на пенсия, днес вече нещата не стоят така", посочи актьорът.

Великият актьор Стефан Данаилов бе известен общественик – депутат от левицата, както и министър на културата в правителството на Сергей Станишев. Също така и кандидат за вицепрезидент на България с кандидата за президент Ивайло Калфин.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК