Wall Street отваря със спадове заради притесненията в Украйна

Apple представи новата си технология CarPlay, което доведе до ръст на цената на акциите на технологичния гигант

03.03.2014 | 17:30 Редактор: Ралица Пейчева
Wall Street отваря със спадове заради притесненията в Украйна

Основните индекси на борсите отвъд Океана започват сесията със спад, водени от опасенията за случващото се в Украйна. Заради напрежението търговците предпочитат да се отърват от рисковите си позиции, пише Market Watch. По-добрите от очакваното данни за потребителското доверие не оказват съществено влияние върху пазарите.

Пазарите на този етап не реагират и на ръстът на американското промишлено производство. Данните показват, че стойността на ISM индекса расте до 53,2%, спрямо 51,3% през януари. Представянето е по-добро очакваното от икономистите – 52,5%. Стойност над 50% е индикация за ръст на сектора.

Dow Jones губи 0,76% от стойността си и достига ниво от 16 197,67 пункта. За S&P 500 понижението е в рамките на 0,67% до ниво от 1 847,29 пункта. Технологичният Nasdaq загуби 0,72% от стойността си и достигна ниво от 4 277,17 пункта.

Сред големите губещи е General Electirc, чиито акции поевтиняха с 1,5% до цена малко над 25 долара за брой.

Сред печелившите обаче се нареди Apple, която представи новата технология CarPlay по време на световното автомобилно изложение в Женева. Приложението ще помогне на потребителите да открият нов начин за използване на техния iPhone по време на шофиране, категорични са от компанията.

Акциите на Apple поскъпват с 0,5% в ранните часове на търговията. Цената на книжата прескочи нивото от 528,50 долара за брой.

* Данните са актуални към 17:10 часа

Във видеото можете да видите коментара на Нейра Чехич за ситуацията в Украйна, направен специално за телевизия Bulgaria on Air.