С „Приключенски многобой - Ботевград 2018“ стартира „Приключенски екстрийм тур“

08.06.2018 | 14:13 Редактор: Меги Радева
С „Приключенски многобой - Ботевград 2018“  стартира „Приключенски екстрийм тур“

Въжен тролей, скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, решаване на приключенски задачи и други интересни активности ще предизвикат възможностите на любителите на екстремни изживяване в серия от четири събития, включени в първия по рода си „Приключенски екстрийм тур“, който ще се проведе през това лято.
 Събитията са на различни локации, всяка от които крие свой специфичен чар и неразкрит туристически потенциал. Участниците ще могат да се докоснат до уникално съчетание от природни, културни и исторически забележителности и огромно разнообразие от приключенски и екстремни изживявания, които предлагат крепостта „Боженишки урвич“ в Ботевград; Археологически комплекс „Калето“ в Мездра; езерото в софийския квартал Дружба и „Вазовата пътека“ в Своге.
Събитията са отворени за всички желаещи да се включат, както в отборна игра, така и като индивидуални участници или  посетители. Всички забавления и атракции са безплатни.
Домакин на първото събитие от календара е община Ботевград. По програма състезателната част от Многобоя ще се проведе на Крепост Боженишки Урвич на 9 юни (събота). Всички ентусиасти, които желаят да се запишат за участие могат да го направят на адрес: https://goo.gl/forms/0LisEvsa6GrWuv5y1 
 Изпитанията от многобоя са подходящи за възрастни и за деца над 12 години. Те са създадени и ще преминат под надзора на професионални инструктори, като са взети всички мерки за безопасност. 
Забавления и атракции очакват не само участниците в надпреварата, но и всички посетители на събитието. Активностите за тях ще се провеждат на намиращата се под крепостта „Урвишка поляна“ и включват арт и музикални изненади, различни тийм билдинг игри и развлечения. Достъпът до крепостта “Боженишки Урвич” ще остане свободен за всички и желаещите ще могат да се изкачат по алеята до хълма и да видят средновековен надпис, интересни скални феномени, скалния параклис и удивителни панорамни гледки.

Календарът на „Приключенски Екстрийм Тур“  е следния:

Приключенски многобой – Ботевград 2018
Дата: 9 юни, локация: крепост „Боженишки Урвич“, с. Боженица, Ботевград, Софийска област

Приключенски многобой – Мездра 2018
Дата: 1 юли, локация: Археологически комплекс „Калето“, Мездра

NetWorkMe 2018 – Фестивал на алтернативния спорт и комуникации
Дата: 6 - 7 юли, локация: езерото в Дружба, София

Екстрийм Арт – Своге 2018
Дата: 21 юли, локация: Вазова Екопътека, Своге

Организатор на “Приключенски многобой – Ботевград 2018” е „Уайлдан“ ЕООД. Събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на Община Ботевград и с любезното съдействие на пещерен Клуб „Хеликтит“.
Медийни партньори са Дарик радио, телевизия Bulgaria ON AIR  и  EspressoNews.
За повече информация и подробности относно записването за състезателната част на мероприятието, следете Фейсбук страниците: „Приключенски Екстрийм Тур“: www.facebook.com/AdventurousExtremeTour, както и Фейсбук събитието „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“: www.facebook.com/events/1819173798386660.