Симеон Симеонов е големият победител в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“

Двама от победителите ще бъдат на стаж в Медиите On Air

27.04.2017 | 17:30 Редактор: Доника Ризова
Симеон Симеонов е големият победител в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“

Симеон Симеонов е големият победител в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“, организиран от регионалния информационен портал за новини на запад от София EspressoNews и под патронажа на евродепутата Ева Майдел (Паунова). Сред голяма конкуренция, материалите на единадесетокласника от СУ "Проф. д-р Асен Златаров"-град Годеч, впечатлиха журито на конкурса с находчивост, креативни идеи и професионализъм. От днес той е носител на званието „Репортер на ЕspressoNews” и ще получи голямата награда, осигурена от патрона на тазгодишното издание - пътуване до Европейския парламент в Брюксел, по покана на г-жа Ева Майдел.

Впечатлена от таланта на участниците, Ева Майдел покани в Брюксел още един от финалистите в конкурса.  Тя избра Ивайло Ивайлов от СУ “Летец Христо Топракчиев”-град Божурище, който заедно със Симеон през есента ще бъдат нейни гости в европейската столица.

 

Домакин на официалната церемония по награждаване на най-добрите сред участниците в конкурса бе ПГ „Велизар Пеев“-град Своге, чиято възпитаничка - Василена Сайчева, бе победител в пилотното издание на „Работилница за репортери“. Василена бе и водещ на церемонията.

 

Симеон Симеонов не беше единственият отличен в тазгодишния конкурс. Негов първи подгласник стана Ивайло Ивайлов от СУ „Летец Христо Топракчиев“–гр. Божурище. За втори подгласник журито определи Валерия Петкова – ученичка в 10 клас от ПГ „Велизар Пеев“-гр. Своге, а за трети подгласник – Йоанна-Виктория Лозанова от  СУ „Летец Христо Топракчиев“-гр. Божурище.

Като най-добре представил се участник, Симеон Симеонов получава стаж в Еспресо Медия и радио FM+, както и шофьорски курс от Автошкола „Василеви“.

Ивайло Ивайлов ще усвоява тънкостите на журналистиката по време на стажа си в БНТ, а Йоанна-Виктория Лозанова – в телевизия Bulgaria On Air. Валерия Петкова ще придобие умения в сферата на радио журналистиката, отново със спечеления от нея стаж в радио FM+.

Журито и партньорите на „Работилница за репортери“ присъдиха и още много награди на финалистите от тазгодишния конкурс.

Журналистически стажове получават още:

  • Стефани Ценкова - Bulgaria ON AIR
  • Елица Борисова – FМ +

 

В конкурса тази година бяха определени посланици на всяка една общините на запад от София, на които представители на местната власт връчиха грамоти и парични награди. „Посланик“ на Божурище е Стефани Ценкова; на Годеч – Беатрис Георгиева, Александра Александрова – Драгоман, за Костинброд - Ива Ненова, Сливница - Ния Кръстева и Елица Борисова на Своге

 

Носители на специални награди предоставени от партньорите станаха:

  • Христина Манолова - Куфар от Samsonite
  • Габриел Георгиев - Таблет от ТБИ Инфо
  • Симеон Симеонов, Ивайло Ивайлов - Шофьорски курс

 

Уъркшоп и заснемане на 360-градусов видео репортаж, по сценарий на участниците предоставен от 360 Creative получиха учениците: Ивайло Ивайлов, Божурище, Симеон Симеонов – Годеч, Александра Александрова, Драгоман, Ива Ненова, Костинброд, Ния Кръстева, Сливница и Валерия Петкова, Своге.

 

Участниците в надпреварата работеха в сътрудничество с екипа на Еспресо Медия и под вещото менторство на разследващия журналист Боян Димитров от в. Монитор. Техните творби бяха оценени от професионално жури в състав:

 

  • Мариета Фидосиева – Главен продуцент "Новини и актуални предавания" в БНТ 2; 
  •  Евелина Павлова - радиоводещ в Радио FM+ и водещ на предаването „Аз обичам България” по Нова телевизия;
  •  Доника Ризова - автор и водещ на „Медиите ON AIR” и КСО мениджър на национална телевизия Bulgaria ON AIR;
  • Михаил Дюзев – водещ на „Дарик кафе” в Българското Национално Дарик Радио.

 

 

Конкурсът се проведе с любезното съдействие на: Автошкола Василеви, 360 Creative Bulgaria, Автомотор Корпорация АД, Ти Би Ай Инфо,  Интеграл, ОСКАР-ЕЛ, Самсонайт, Бигла 3, Go4Raw, Захарни изделия, Еко Продукт, Ресторант "Искър", Солинекс; Издателство „Изток – Запад“ и медийното партньорство на: Българската национална телевизия, BULGARIA ON AIR, b2b Мedia, сп. Мениджър, Новите родители, Обекти, Информационна агенция Кросс.