49 кандидатури за участие в инициативата #ЖурналистиВУчилище

С медийната подкрепа на националната телевизия България он ер

16.03.2017 | 09:22 Редактор: Доника Ризова
49 кандидатури за участие в инициативата #ЖурналистиВУчилище

Общо 49 кандидатури от 47 училища в 40 населени места на страната бяха изпратени за участие в инициативата „Журналисти в училище“. Интересът към инициативата тази година е повече от два пъти, сравено с миналата, когато бяха получени 23 кандидатури от 18 населени места. „Журналисти в училище" набира все по-голяма популярност в цялата страна, съобщи Мария Цекова,  Мениджър комуникации и информация. Изпратените заявики за участие от столицата са само 5 от всички 49. Две от кандидатстващите училища са изпратили по две покани към различни журналисти. Списък с кандидатитe e публикуван тук.

Общественият съвет на Фонд „Валя Крушкина“ ще разгледа и оцени изпратените кандидатури. Критериите, по които ще бъдат оценявани кандидатите са: мотивация за участие в инициативата и проявен интерес от страна на учениците. След като приключи оценката, екип на ФРГИ ще се свърже с одобрените кандидати. Срещите с журналисти по места стартират на  20 март 2017 г.  и ще приключат на 20 юни 2017 г.

„Журналисти в училище“ е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и има за цел да  повиши медийната грамотност на ученици от горен курс на обучение, да стимулира сформирането на гражданска позиция сред подрастващите и  да провокира интереса им към журналистическата професия.

Партньори на четвъртото издание на „Журналисти в училище" са: телевизия Bulgaria on air, OFFNews.bg, mediapool.bg, БНТ, BTV, Nova TV и BIT.