91 влизат в надпревара за BAPRA Bright Awards 2016

С медийната подкрепа на Bulgaria ON AIR

20.03.2016 | 12:00 Редактор: Доника Ризова
91 влизат в надпревара за BAPRA Bright Awards 2016

Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) съобщи, че за втора  поредна година подадените кандидатури, които ще се състезават за престижното отличие BAPRA Bright Awards 2016 надвишават 90.

19 са ПР агенциите и 4 са вътрешните отдели, които ще мерят сили в оспорваната надпревара.

Носителите на отличието BAPRA Bright Awards 2016 ще бъдат обявени на официална церемония на 13 април 2016 г. в София Хотел Балкан.

За пореден път най-голяма е конкуренция в категориите "Кампания за устойчиво развитие", "Комуникационна кампания на годината" и "Специално събитие".  Удвоява се интересът към участие в категория "Публичен сектор". Броят на съревноваващите се проекти по категории е:

  • Категория "Кампания за устойчиво развитие" – 24 кампании;
  • Категория "Специално събитие на годината" – 18 проекта;
  • Категория "Комуникационна кампания на годината" – 18 кампании;
  • Категория "Иновативна кампания на годината" – 15 кампании;
  • Категория "Кампания, реализирана в публичния сектор" – 6 кампании;
  • Категория "Агенция на годината" – 6 агенции;
  • Категория "Кампания, реализирана от вътрешен ПР отдел" – 4 кампании.

"За седми пореден път конкурсът BAPRA Bright Awards предизвика интереса, както на ПР агенциите, така и на вътрешните комуникационни отдели. Конкурсът се утвърждава, като място, където креативността на конкуренцията се среща и се състезава прозрачно и обективно за оценката на международно жури, съставено от хора с изключителен авторитет в нашата професия. Чрез наградите постигаме по-високото качество на услугите, които предлага ПР бизнеса в България, защото се учим един от друг", коментира настоящият председател на Управителния съвет на БАПРА – Деница Сачева.

BAPRA Bright Awards е единственият ПР конкурс в сферата на маркетинговите комуникации у нас, в който журито е съставено изцяло от международни ПР и комуникационни експерти от световен мащаб.

Председател на журито е Кристоф Жинисти, международен PR гуру с повече от 20 години опит като специалист по социални медии, управление на репутацията и кризисни комуникации. Понастоящем г-н Жинисти работи като директор и ръководител на дигиталните комуникации на FTI Consulting в Брюксел. 

Сред членовете на журито са утвърдени професионалисти с богат опит в областта на PR и комуникациите, сред които:

Алард ван Вийн - предприемач от холандско-канадски произход, който създава своята първа комуникационна компания през 1967 г. През 1973 г. става част от Noram Group, канадска група от независими компании, основана и собственост на г-н ван Вийн, 3-та по големина и първата, предлагаща интегрирани комуникациони услуги в Канада, която обслужва над 300 клиента в правителствения, корпоративния и обществен сектор,

Дамян Обал - UX дизайнер с докторска степен в компютърните науки и дълбока страст към историите на марките, и основател на Edgar – компания, която по невероятен начин свързва малки и средни компании с най-добрите разказвачи на истории, които да работят за техните марки и продукти;

Анна Краейвска – полага основите за развитието на PR индустрията в Полша. Анна е PR професионалист с повече от 25 години опит в управлението на кризи, корпоративен и финансов PR, връзки с инвеститори;

Барт де Врийс - президент на ИПРА за 2016 г. Барт е професионалист с над 25 години опит в PR индустрията,

Пол Хоугън, директор "Планиране" и партньор в FleishmanHillard за Европа, Близкия Изток и Африка

Д-р Сара Рьотцер - директор "Корпоративни връзки с медиите" във Водафон, Германия и др.

Представяне на всички членове в журито може да намерите тук: http://www.bapra.bg/2016/bg/jury/

Официални партниращи организации на BAPRA Bright Awards 2016 са: Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ), Италианската търговска камара в България (ИКТБ), Френско-българска

търговска и индустриална камара, Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), Американска търговска камара в България.

Медийни партньори на конкурса са: телевизия Bulgaria ON AIR, БГ радио, Economy.bg, ManagerNews, marketing360.bg, csr.bg, Еcon.bg, PR Kernel, PR&Media News, actualno.bg, expert.bg, dir.bg, myPR.bg и b2bmagazine.bg.

Спонсори на проекта са: хотел София Балкан, Брангаба, Dve events, Кока-Кола, Авенди.