Връчиха наградите Компания на годината

Наградите се инициират от сп. Бизнес лейди

18.02.2016 | 20:00 Редактор: Доника Ризова
Връчиха наградите Компания на годината

Официалната церемония Компания на  годината беше инициирана и организирана от информационното издание с бизнес насоченост и дамска аудитория „Business Lady” и се проведе под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика. Официални партньори на награждаването бяха Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.

Общо 19 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, устойчиво развитие, иновативен мениджмънт, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, конкурентоспособност и иновации, успешен бизнес модел, корпоративна социална отговорност, добро пазарно позициониране и други.

Официални гости на церемонията бяха Божидар Лукарски, министър на икономиката; Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика; Цветан Симеонов, председател на БТПП; Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Агенция по трансплантация и други, които връчиха награди на някои от отличените компании.

В категория „Промишленост” призът отиде при "Девня цимент" АД за Устойчиво развитие и иновации в добивната промишленост.В най-широко застъпената в това издание категория "Индустрия" бяха отличени няколко компании. „Алкомет” АД получиха отличие за устойчиво развитие и иновации в производството, Литекс моторс пък грабнаха награда за устойчиво развитие, иновации и качество в абтомобилостроенетео. Фабрика за майонеза „Краси” бе отличена за Устойчво развитие ,качество и контрол в производствто на хранителни продукти, а „Престиж-96” АД получиха признание за устойчиво развитие , качество и иновации в производството на захарни изделия.В категория Фармация  наградата отиде при GLAXOSMITHKLINE BULGARIA, които бяха отличени за етичност, устойчиво развитие и иновации във фармацията. CryoSave България пък бяха наградени за устойчиво развитие, качество и сигурност в съхранението на стволови клетки в категория здравеопазване. Награда в същата категория получи и екипът на Медицински комплекс „д-р Щерев ” за устойчиво развитие и иновации в репродуктивната и фетална медицина. А EASY CREDIT пък грабнаха приза за устойчиво развитие , отговорно кретидиране и етичност в небанковата сфера в категория „финансов сектор”. В сектор „иновационен мениджмънт” бe отличена ECONT EXPRESS за уникалния проект Econt Smart Courier.

PAYSAFE БЪЛГАРИЯ грабнаха наградата в категория „глобален бизнес” за Сделка на годината– 2015 (за сливането на компаниите Skrill и Optimal Payments). Рефан България  спечели приз за стабилни позиции в световен мащаб и позитивен обществен имидж.

В категория „ИТ СЕКТОР” отличие спечели SAMSUNG BULGARIA за кампанията си BeFearless – Използване на новите технологии за развитие на човешкия потенциал. ТЕЛЕПОЛ ЕООД пък получиха отличие за ефективност и иновации в сферата на охраната и сигурността отново в същата категория.

В „ритейл сектор” призът грабна БИЛЛА България, които бяла отличени за етичен бизнес модел. А в категория „рекламен бранш” награда получи J POINT GROUP за печатни иновации и цялостни комуникационни решения  ИА ФОКУС пък бе отличена за цялостен принос за развитието на новинарството и информационните медии в България , а радио Витоша и сутрешното предаване „Тройка на разсъмване” грабнаха награда за цялостен принос за популяризиране на социални и благотворителни каузи.

Медийни партньори на церемонията бяха радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, Seenews.com, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, In LIFE, Manifesto.BG, WEBIT.FESTIVAL и Хайлайф.