Икономически форум среща правителството с бизнеса

Ще бъдат връчени и наградите Компания на годината 2015

09.02.2016 | 18:00 Редактор: Доника Ризова
Икономически форум среща правителството с бизнеса

„Предизвикателствата пред българската икономика” е темата на форума, по която бизнес и правителство ще дискутират на 17 февруари 2016 г. в София .

 

Форумът и годишните награди "Компания на годината 2015" са организирани от списание и клуб Business Lady и са под патронажа на Томислав Дончев,заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, както и с официалното партньорство на Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.

Форумът ще бъде целодневен и има за цел да изясни и даде насоки за предизвикателствата пред бизнеса у нас в две основни направления:

  1. Инструменти и начини за финансиране. Успешно развитие на бизнеса
  2. Иновации и добри практики (в различни бизнес сектори)

Икономическият форум ще открие Божидар Лукарски, Министър на икономиката. Участие като гост-лектори ще вземат още: Томислав Дончев, Вицепремиер на Р България; Даниела Везиева, Заместник-министър на икономиката; Зорница Русинова, Заместник-министър на труда и социалната политика;  Ираван Хира, Председател на Български форум на бизнес лидерите и генерален мениджър на HP Enterprise България; Цветан Симеонов, Председател на БТПП;  Мариета Захариева, Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП;  Ивелина Пенева, Главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“; гл. ас. д-р Радостин Вазов, Изпълнителен директор на ВУЗФ и други.

Целта на наградите „Компания на годината” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието - да споделя успешни бизнес модели, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.

Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал, устойчиво развитие, иновативен мениджмънт, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, конкурентоспособност и иновации, успешен бизнес модел, корпоративна социална отговорност, добро пазарно позициониране и др. Подбраните категории тази година са индустрия,промишленост, здравеопазване, финансов сектор,медии, фармация, ритейл сектор, глобален бизнес, ИТ сектор.

Медийни партньори на форума и церемонията са: радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG и Хайлайф.

Подробна програма на форума и начина за регистрация можете да видите тук: www.businesslady.eu.