Старт на номинациите в Годишните награди за отговорен бизнес 2015

С медийната подкрепа на Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV България и Investor

12.11.2015 | 15:00 Редактор: Доника Ризова
Старт на номинациите в Годишните награди за отговорен бизнес 2015

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви старта на номинациите в своите Годишни награди за отговорен бизнес. Най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност у нас се провежда за 13-а поредна година и е отворен за всички компании, реализирали или подкрепили инициативи в социалната сфера. Целта на Форума като организатор на конкурса е да поощри и популяризира компаниите, които инвестират в каузи с висока обществена стойност и чрез вдъхновяващия им пример да стимулира и много други да ги последват.

 

„Щастливи сме от факта, че философията на бизнес  етиката и отговорното бизнес поведение се споделя от все повече компании у нас, които подхождат  изключително сериозно  към своите ангажименти към околната среда, служителите, образованието, здравеопазването и други социални сфери. Наблюдаваме стабилен ръст в броя на фирмите, които инвестират ресурси в проекти с добавена стойност за обществото и така трайно променят средата, в която живеем. Искаме да отбележим и  отпразнуваме техните усилия, вярваме, че те ни приближават до нашата цел да направим България по-добро място за инвестиции, работа и живот”, отбеляза Ираван Хира, председател на БФБЛ.

 

Категориите, в които се състезават компаниите, са шест, а един от всички номинирани проекти получава и специалната награда „Енгейдж” за ангажираност на служителите в социалните инициативи.

 

„Призоваваме компаниите да участват независимо от своя размер, сфера на дейност или ресурси. Надяваме се, че и тази година Наградите освен конкурс в национален мащаб ще са и платформа за споделяне на вдъхновяващи идеи и най-добри практики, както утвърдени, така и иновативни, в областта на корпоративната социална отговорност. Уверени сме, че това е пътят към устойчиво развитие на обществото”, каза Георги Руйчев, изпълнителен директор на Форума.  

 

„Българският форум на бизнес лидерите предоставя респектираща трибуна, на която компаниите могат да споделят своите социални проекти. Миналогодишното издание на Наградите отбеляза ръст в броя на новите и старт-ъп компании, които участваха и спечелиха. Нека си пожелаем още по-успешно и наситено с нови проекти издание през 2015”, каза Катя Димитрова, изпълнителен директор на „ИнтерИмидж”. Компанията получи голямата награда в категорията „Инвеститор в околната среда” за 2014 г., което й дава възможност да се състезава и в Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2016 г. 

 

„Участието на Министерството на труда и социалната политика в журито е ясен знак на подкрепа на компаниите, които работят за промяна на социалната среда. Нещо повече, усилията на бизнеса са и двигател за развитие на редица секторни политики не само в социалната сфера”, каза Веселин Илков, началник отдел „Европейска координация" в МТСП.

 

За Годишните награди за отговорен бизнес 2015  могат да кандидатстват компании от цялата страна независимо дали са членове на Форума или не. Номинациите се правят онлайн на www.bblf.bg, а крайният срок за подаване на кандидатури е 15 януари 2016 г. Носителите на Наградите за отговорен бизнес 2015 ще бъдат обявени на официална церемония през февруари 2016 г.