Ринкър предизвиква за втори път стартиращи предприемачи

С медийната подкрепа на България он ер

21.07.2015 | 15:59 Редактор: Доника Ризова
Ринкър предизвиква за втори път стартиращи предприемачи

Трите най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки

Център „Ринкър“ към ФПББ предизвиква за втори път стартиращите предприемачи. Rinker’s Challenge 2.0 е отворен до 23 септември 2015, а кандидатстването става с бизнес идея – за традиционно или социално предприятие.

Rinker’s Challenge предлага  уникална възможност на стартиращи предпремачи да преминат през структурирана система от обучения, да бъдат лично консултирани и да получат стартово финансиране на бизнес проекта си.  Участниците в Rinker’s Challenge  получават съвети и подкрепа от Pro bono професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса. Трите най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки, както и едногодишна безвъзмездна помощ от специалисти в сферата на маркетинга и финансите.

Кандидатстването за програмата става само онлайн, на български език. Повече информация тук: http://www.rinkercenter.org/bg/main-info.html

Първото издание на Rinker’s Challenge се проведе в края на 2014 и началото на 2015 година. В него се конкурираха повече от 90 бизнес идеи. Журито избра да финансира четири проекта с общо 60 000 лева. Това са „R.O.“ (Rights and Obligations) - Образователна и забавна уеб браузър игра, която има за цел да повиши правната култура на младите хора в страната. „Mind the gap“ – Екипна и семейна компютърна реалити образователна онлайн игра за културно-исторически туризъм. „Веган Мапаче” - Веганска кафе-пекарна във Варнa. „Таратанци“ - Самоучител по танци и ролева игра. Четирите бизнес проекта са в различни етапи на развитие.

Медийни партньори на Rinker’s Challenge: телевизия България он ер, сп. Мениджър, сп. Обекти.

Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ е основан е през 2014 г. с финансовата подкрепа на Фондация КАФ Америка.  Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.