Станаха ясни номинациите за Десетите годишни награди Заедно

С медийната подкрепа на България он ер

06.07.2015 | 10:50 Редактор: Доника Ризова
Станаха ясни номинациите за Десетите годишни награди Заедно

19 са номинациите за Десетите годишни награди „Заедно“. Номинираните кампании ще бъдат отличени в пет категории: най-добра кампания, най-ефективна кампания, най-добра кампания на неправителстена организация, най-добро сътрудничество между бизнес и НПО и индивидуален дарител с кауза.

Тази година са предложени различни благотворителни инициативи в сферата на образованието, здравеопазването, спорта, интеграцията на хора с интелектуални затруднения, борбата със стереотипите и  признаване на човешките права и много други. За втора поредна година най-много са номинираните в категория „Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО“.  Пълен списък на номинациите можете да намерите тук.

Подадените предложения се оценяват от 9-членно независимо жури, като редседател на журито за четвърта поредна година е Константин Пенчев, омбудсман на Република България. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 9 юли от 19:00 часа във Vivacom Art Hall.

Освен отличените в петте категории по време на церемонията ще бъдат наградени медии и журналисти, допринесли за отразяването и популяризирането на благотворителни кампании и инициативи. По време на събитието ще бъде връчена и специалната награда "Гражданска позиция, провокираща дебат". Медийни партньори на събитието са Bulagria on air, OFFNews.bg и NGOinfo.bg. Церемонията се реализира с подкрепата на Vivacom Fund и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.