Yahoo затвори последния си офис в Китай, съкрати 300 души

19.03.2015 | 13:49
Yahoo затвори последния си офис в Китай, съкрати 300 души

Yahoo съобщи, че затвори последния си офис в Китай и съкрати 300 служители.

Решението на компанията да закрие 200-300 работни места съобщи Bloomberg, цитирайки започнат с въпроси източник. Коментар на Брендан Скот от Bloomberg в предаването "First Up" на 19 март 2015.


Yahoo затвори последния си офис в Китай, център за развойна дейност, като част от глобалната стратегия за преструктуриране и съкращаване на разходите.

Ще бъдат съкратени и 300 служители на компанията.

Интернет гигантът напусна китайския пазар още преди няколко години, но със затварянето на развойния център окончателно слага край на своята дейност в Поднебесната империя.

 

Очакван ли беше този ход?

Yahoo от няколко години постепенно намаляваше своята дейност в Китай.

Освен това те преструктурираха офисите си по целия свят. Изпълнителният директор Мариса Майер беше под силен натиск от страна на акционерите да увеличи ефективността и да намали разходите.

И тази стъпка беше част от процеса"

 

Може ли това да повлияе и на други технологични компании, които работят в Китай?

Със сигурност това не говори добре за възможностите за растеж.

Google също излезе от Китай преди няколко години, Facebook изобщо не успя да стартира, eBay се изправи срещу мощната конкуренция на Alibaba.

Въобще средата в Китай е доста трудна за чуждестранните компании и това в никакъв случай не им вдъхва увереност, че имат кой знае какви възможности за експанзия и развитие".