Оценката на Shazam стигна 1 милиард долара

Компанията набра нови 30 милиона долара в частен кръг на финансиране

21.01.2015 | 14:26 Редактор: Велко Каменов
Оценката на Shazam стигна 1 милиард долара

Мобилното приложение за намиране на песни Shazam вече струва 1 милиард долара, предаде Bloomberg. Компанията набра 30 милиона долара в частен кръг на финансиране, които ще използва, за да добави нови възможности към приложението и да се разрасне на нови пазари. От компанията не разкриха имената на инвеститорите, гарантирали финансирането.

През 2013 г. Shazam получи финансиране от 40 милиона долара от мексиканския магнат Карлос Слим, който към 20 януари е вторият най-богат човек в света със състояние от 73,6 милиарда долара според индекса, класиращ най-богатите хора в света- Bloomberg Billionaires.

Президентът на Shazam Андрю Фишър заяви, че не може да коментира кога компанията ще излезе на борсата. Фишър обаче каза, че „заздравяването на счетоводния баланс” дава по-голям избор на Shazam кога да го направи.

Към момента приложението има над 100 милиона активни потребители месечно и разчита на технология, която позволява на потребителите да намират песни и телевизионни предавания от таблети и смартфони.