Терористите от Сен Дени са планирали нова атака в Париж

Полицейската операция в предградието Сен-Дени продължава

18.11.2015 | 14:54 Редактор: Мария Аладжова
Терористите от Сен Дени са планирали нова атака в Париж

Групата от терористи, блокирана в парижкото предградие Сен Дени, е планирала нова атака в бизнес-района на Париж - Дефанс, предаде РИА Новости.

"Групата е планирала удар в квартала Дефанс", съобщава за Reuters близък до следствието източник.

Полицейската операция в Сен-Дени продължава

Тази сутрин френските специални части започнаха спецоперация в северното предградие, където се укрива групата на предполагаемите терористи, виновни за серията от атаки на 13 ноември. Медиите съобщиха, че целта на операцията е да бъде задържан основният заподозрян за организирането на атентатите Абделхамид Абауд.

По предварителни данни са задържани седем заподозрени, в това число и трима терористи, сред които обаче не е открит Абделхамид Абауд. По неофициална информация убитите терористи са трима или четирима. Появиха се и съобщения, че единият от атентаторите е успял да избяга, но по-късно информацията беше опровергана от вътрешния министър Бернар Казньов. 

Има пострадали полицаи

В хода на продължаващата вече осем часа спецоперация ранения са получили пет полицейски служители, убито е едно полицейско куче, съобщава РИА Новости, позовавайки се на информация на RTL.

По думите на кореспондент на агенция Sputnik стрелбата е продължила часове наред, след което се е чул силен взрив. По-късно стана ясно, че жена от редиците на терористичната група се е взривила с "колан на шахид".

Станцията на метрото в Сен Дени е затворена, както и няколко съседни спирки. Спрени са автобусите и тармваите в няколко направления. Затворени са училищата и магазините. Властите призоваха жителите на квартала да не напускат домовете си.