Трябва ли заедно с местните избори да се проведе Референдум за задължителен вот? blog.bg

Мнения от Blog.bg

08.06.2015 | 13:42 Редактор: Борислав Петров
Трябва ли заедно с местните избори да се проведе Референдум за задължителен вот? blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg.
 

Миналата седмица 1 - 7 юни Ви попитахме: Трябва ли заедно с местните избори да се проведе Референдум за задължителен вот? 

 ivo1:  „Абсолютно НЕ!“ - Нямат право да ни принуждават да гласуваме за неприятни олигархични представители! Те не са наши представители! Олигарсите и циганите така или иначе гласуват за тях. За какво сме им ние?

 BORN: ако гласуването ще се провежда без образователен ценз, по-добре да не се провежда изобщо.

VARG 1:  референдумът трябва да е преди изборите за кметове.

APPEN 13:  Твърдо не! В Европа само в Белгия и Гърция гласуването е задължително, но резултатът и за двете страни е отчайващ.

PENCHOAN: Въпросът за задължително гласуване е недемократичен и не може да се поставя на референдум, защото засяга правата на другите. Не може Сульо и Пульо да се произнасят за моите права. Да не говорим, че е противоконституционен, правото не може да стане задължение.

OK 32-23:  Разбира се! Това ще анулира малките партийки и ще намали силно влиянието на ДПС. Ако изберем неподходящи, вината ще е обща, и твоя, и моя. Нека всеки си каже думата и избере този, който да управлява България.

VALESKA:  Ако това повиши избирателната активност - Да, трябва.

 

Ето и темата, която Ви предлагаме за дебат тази седмица 8 - 14 юни: Справедливи ли са, според вас, критиките за паметника на цар Самуил? Да или не, очакваме вашето мнение на Blog.bg.

Четете още публикации в блога на Bulgaria On Air