Има ли политическа криза в България

Защо и как управляващите блокираха държавата

29.09.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Има ли политическа криза в България

Има ли политическа криза в България? Повече от месец на този въпрос по различен начин отговарят родните политици, политолози и социолози. “Няма правителствена криза. Парламентарното мнозинство подкрепя премиера и правителството.”, казват управляващите и се мъчат да убедят по-скоро себе си, отколкото нас. "Кризата е повсеместна" - говорят от опозицията и продължават да не правят нищо.

"Неспособността на кабинета "Борисов 3" да решава проблемите дестабилизира правителството, обществото и държавата; налице е криза в доверието към институциите и всички, които се занимават с политика." - единодушни са повечето експерти.

По всичко личи, че спокойствието за Бойко Борисов във властта приключи. Действията на премиера са безрезултатни и нямат ефект. Дори министерските уволнения и показните силови акции срещу домораслите олигарси не носят успокоение.

Напрежението и общественото недоволство са високи и растат. Защо и как управляващите блокираха държавата?

Промените в правителството са факт след публични разправии и скандали. Всяка смяна идва с надеждата за нови идеи, модели и действия; за подобряване на работата и издигане на нейното качество. Ще се осъществят ли тези очаквания с новите попълнения “на върха” в трите важни министерства? 

Коментари по тези и още теми в предаването на политолога Теодор Славев, икономиста Даниел Парушев и народните представители Александър Иванов от ГЕРБ и Димитър Данчев от "БСП за България" в предаването   "Q & A", събота, 16.30 часа, Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>