Персонални промени или смяна на "матрицата"

Как се реализира държавността у нас

22.09.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Персонални промени или смяна на

Летните ваканционни дни отминаха с и сред големи проблеми, бурни скандали и агресивни партийни нападки. Нито в България, нито по света беше спокойно. Каква е досегашната равносметка и на какво можем да се надяваме през започналия нов политически сезон? Кои са основните идеи и намерения на управляващите? Какво реално следва да очакваме от властимащите? Какво се случва в ГЕРБ и как се печели доверието на българските граждани?

Поисканите и дадени оставки предизвикаха съмнения - дали така ще се решат проблемите на държавата и обществото. Надделява становището, че това са по-скоро "бушони", които "гърмят", за да се понижи масовото недоволство. Чуваме и гласове, че само персоналните промени не са достатъчни, а трябва да се смени системния модел. Кой, кога и как може да промени наложената ни “матрица”?

Социалният дъмпинг и ниската цена на труда са част от големите проблеми на българската икономика през последното десетилетие. Същевременно заплатите у нас не са адекватни на производителността на труда. Експерти на ЕЦБ с тревога съобщават, че нарушените баланси на пазара с недвижими имоти могат да предизвикат следващата голяма финансова и икономическа криза в Европа.

 

Втора част гледайте тук >>