БККФ отличи най-добрите каратеки за 2016 година

Захари Дамянов получи най-високата степен "Заслужил майстор на спорта"

14.01.2017 | 13:21 Редактор: Тодор Петров
БККФ отличи най-добрите каратеки за 2016 година

Българската карате киокушин федерация (БККФ) отличи най-добрите каратеки за изминалата година. На специална церемония в петък бяха раздадени майсторски степени на състезателите с най-много постижения през 2016 г. и на тези, които имат най-големи заслуги при развиването на карате киокушина у нас. 

Специалната награда "Заслужил майстор на спорта" отиде при световния  шампион в абсолютна категория Захари Дамянов.

Трите "златни" момичета на БККФ – Моника Димитрова, Валерия Лозанова и Любомира Николова, които спечелиха първи места на Петото открито световно първенство по карате киокушин в началото на демекври във Варна, пък бяха отличени със степени "Майстор на спорта". 

Такива награди получиха и Николай Атанасов, Кристиян Дойчев, Йордан Йорданов и Пламен Добрев. 

За кандидат-майстори на спорта бяха определени Никола Кючуков, Жасмина Янчева, Михаил Парков, Стоян Илчев, Димитър Димитров , Светослав Стойков и Мария Чепилова.

Награждаването на най-добрите каратеки се провежда за трета поредна година. По този начин БККФ благодари на състезателите, които са прославили страната ни с многобройните си медали от различни европейски, международни и световни първенства по карате киокушин и са двигател в развитието на бойното изкуство у нас.