България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Златните медалистки по киокушин: Волята ни помогна да победим!

Те се изправиха срещу опоненти от Казахстан, Русия и Япония

08.12.2016 | 10:13 Редактор: Мария Аладжова
Златните медалистки по киокушин: Волята ни помогна да победим!

Моника Димитрова, Валерия Лозанова и Любомира Николова са златните момичета на България по карате киокушин от Петото открито световно първенство за юноши и девойки, което се проведе във Варна. 

Момичетата победиха съперничките си във възрастовата група 16-17-годишни.

"Състезанието беше много силово, едно от най-тежките, в които сме се състезавали. Имаше голяма конкуренция от Русия и Япония и особено финалните срещи и на трите ни бяха наистина много тежки" споделиха шампионите.

Моника Димитрова, която се изправи срещу състезателка от Русия, сподели, че най-трудният момент за нея е било началото на двубоя: "След това вече играе волята, аз имах повече воля и успях", сподели тя.

"При мен финалът беше най-трудният", разказа Любомира Николова - "Беше с всички възможни продължения. Понеже опонентката ми беше от Казахстан и беше наистина много силна, горе-долу вървяхме равни, но после с подкрепа на публиката пак волята ми помогна".

А Валерия Лозанова премери сили със състезателка от Япония: "Беше ми много притеснено, тъй като всичките ми загуби, които съм имала на международен форум досега, винаги са били от японка. Те са много технични и могат да ме изненадат по всяко време. Но след като се качих на татамито цялото ми притеснение изчезна"