Първи медали за каратеките ни на Световното по киокушин

За зрелищните битки в зала "Конгресна" във Варна пристигна и Красен Кралев

04.12.2016 | 16:40 Редактор: Тодор Петров
Първи медали за каратеките ни на Световното по киокушин

Каратеките ни се пребориха за сигурни медали на Петото открито световно първенство по карате киокушин, което се организира от Българската карате киокушин федерация и се провежда във Варна. В категория 16-17-годишни на полуфиналите отиват Сара Иванова (65 кг), Стоян Илчев (65 кг), Кристиян Станков (75 кг), Моника Димитрова (50 кг), Валерия Лозанова (55 кг), Любомира Николова (60 кг). Българинът Георги Кръстев (+75 кг), който се състезава за ЮАР, също стигна до финалната битка.

От 14-15 годишните Иван Попов (+65 кг) и Никола Кючуков (+65 кг)  също отиват на полуфинали и ще играят един срещу друг. Това значи, че имаме гарантиран сребърен медал и в тази категория. Васил Димитров (+65 кг) също продължава на полуфиналите в другия поток.

Срещите между бойците в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта продължават до излъчване на финалистите. 

За зрелищните битки пристигна и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. "За мен е чест, че България и  моят роден град Варна приемат Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки. Фактът, че тук са се събрали 700 от най-добрите каратеки от 33 държави в света, както и че президентът на Световната федерация Канчо Хацуо Рояма е тук, говори сам по себе си за престижа на това състезание", заяви Кралев пред участниците и гостите на първенството.

Той обясни, че през последните 2 години министерството на спорта обръща изключително голямо внимание на бойните изкуства.

"Източните бойни спортове развиват не само физическите качества на подрастващите, но и чрез своята философия подпомагат за тяхното личностно израстване", категоричен бе Кралев.

Той поздрави досегашните победители и пожела успех на децата, които тепърва ще излязат на татамитата.