Първи победи за състезателите ни по карате киокушин на Световното първенство

Събитието напълни зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна

03.12.2016 | 20:57 Редактор: Тодор Петров
Първи победи за състезателите ни по карате киокушин на Световното първенство

Състезателите ни по карате киокушин отбелязаха първите си победи в Петото открито световно първенство за юноши и девойки – Кумите, което стартира днес при голям интерес и публика в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. 

То се организира от Българската карате киокушин федерация и събра над 660 състезателиот 33 страни в морската столица.

Само до обедната почивка 13 от лъвчетата ни успяха да победят опонентите си, минавайки напред в състезанието. Срещите все още продължават. Валентин Вълчанов, Стоян Илчев и Яни Кръстев са бойците от отбора на България в категория 16-17, които до момента продължават напред в първенството. 

Във възрастовата група на 14-15 годишните за победи се пребориха Иван Попов, Никола Кючуков, Александър Тодоров, Дилян Димитров и Александър Вълев. До първото полувреме петима от най-малките ни лъвчета в категорията 12-13 г. също успяха да преминат напред в първенството - Илиян Илиев, Салим Салимов, Светлин Ангелов, Виктор Меразов и Тодор Крушков.

 

Боевете върху трите татамита са напрегнати и ще продължат до края на деня, като привечер трябва да станат ясни финалистите, които ще се съзтезават утре за медали. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи награди на победителите през втория ден от първенството – неделя, 4 декември.