Бъдещето на образованието е в дигитализацията

Седем училища в страната бяха отличени с приза „Дигитално училище на България“ в конкурса на А1

09.03.2022 | 23:00 Редактор: Калина Донкова

Седем училища в страната бяха отличени с приза „Дигитално училище на България“ в конкурса на А1. 127 учебни заведения от близо 20 области на страната кандидатстваха с иновативни проекти.

Победителите демонстрираха креативни подходи в използването на технологиите и успешни практики за дистанционно обучение. Спечелилите са от Варна, Гоце Делчев, Дупница, Кърджали, Свищов и София и ще получат за награда и дигитална интерактивна дъска от А1.

Темата коментирахме в оредаването "Директно" с началника на РУО-София Ваня Кастрева и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1.

Според тях пандемията от COVID-19 е ускорила осезаемо процеса по дигитализация в образованието и е показала, че българските учители и учебни заведения са добре подготвени да посрещнат подобни предизвикателства.

Дигитализацията може да е помощно средство за по-ефективно общуване с новото поколение подрастващи, а чрез технологиите учителите могат да предават уроците си по ефективен начин и да държат децата ангажирани, категорични са двете.
 

Вижте целия разговор във видеото.