Д-р Ботев: Всички прогнози се оказаха грешни - вероятно Ковид-19 е създаден изкуствено

Антибиотик се дава, когато има доказана бактериална инфекция, каза хематологът

04.04.2021 | 10:25 Редактор: Жаклина Иванова

Какво е настоящето и бъдещето на здравеопазването? Как депутатите от новия парламент трябва да действат с кризата? Трябва ли всички да се ваксинираме?

"Трябва да има по-топла връзка между звената, които лекуват това заболяване (Ковид-19) и Министерството на здравеопазването. Това е заболяване, което е много динамично", заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че информацията трябва непрекъснато да се актуализира.

"Протоколите за лечението на Ковид-19 се изменят непрекъснато, обикновено по-евтините протоколи са по-ефективни. В България масово, когато пациенти се разболеят, се изписват два антибиотика, а в САЩ имаше изследвания в болничните заведения, при които се установи, че 40% от пациентите с Ковид-19 са лекувани с антибиотици и всеки случай се е разглежда отделно - видя се, че при много от тях няма индикации. Антибиотик се дава, когато има доказана бактериална инфекция, която се взима чрез проба или по друг начин", обясни д-р Ботев. 

Според него най-важното в лечението е, че трябва да се мине по един специфичен път и да има актуализирани протоколи непрекъснато

"Всички наши предварителни прогнози се оказаха грешни, което донякъде означава, че този вирус е създаден изкуствено", споделя още той.  

По думите му в момента водещи вирусолози твърдят, че 40% от случаите на болни с Ковид-19 са безсимптомни носители.

"Всеки знае, че една ваксина донякъде имитира самото заболяване. Страничните ефекти на ваксините са подобни на заболяването. Ние трябва да поемем един риск, който е в момента, за да се спасим от тежко протичане в болничното заведение", заяви д-р Ботев. 

По думите му, всеки има близки, които са боледували от това Ковид-19 и имат представа как протича то. Д-р Ботев е категоричен, че смъртността при заболяването е много по-голяма, отколкото при ваксините.

"Очаквам, ако има нова вълна, да бъда по-малка. Ваксинирането и преболедувалите ще създадат една група, която няма да позволи една активна вълна да се случи", категоричен е хематологът. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 5
бг смешки
преди 2 години
тва че е няква глобална манипулация тва се вижда от далече вече .с ваксините нещата хич не са розови . няма гаранция че няма да се заразите като си сложите ваксина .да не говорим че има и мн странични ефекти които също трябва да се внимава . с една дума поемате огромен риск който според мен не е оправдан . аз лично ще пропусна цялата игра с ваксинирането . Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
В статията къде пише, че е изкуствено създаден? Само как се лекува и за ваксините... Сигнализирай за неуместен коментар