Д-р Ботев: Вирусът по-скоро е с лабораторен произход, може да е биологично оръжие

Най-доброто решение в борбата със смъртността е ранно преливане на кръвна плазма, смята хематологът

15.03.2021 | 22:27 Редактор: Десислава Атанасова

"Масовата ваксинация е решението. Да, във всички случаи ще има проблеми, но те ще бъдат решени". Това заяви в предаването "Денят ON AIR" хематологът д-р Чавдар Ботев.

"Хората не сме същите и реакциите могат да бъдат различни през различните години. Например: 30 хил. починали от грипна ваксина, а 4 души от AstraZeneca. Трябва да се гледа съотношението полза – риск", каза още д-р Ботев.

И подчерта, че у нас се създават ковид отделения, но има и хора с други заболявания, които ги е страх да отидат в болница, за да не се заразят.

"Болниците да бъдат с едно ковид отделение и да така да си живеем", посочи още той.  

Относно лечението на инфектираните със заразата, д-р Ботев бе категоричен, че кръвна плазма трябва да се прилага много по-рано.

"Да се прилага в обикновените, а не в интензивните отделения, под 14-ия ден от заболяването. Най-доброто решение в борбата със смъртността е ранно преливане. А след седмия-осмия ден, когато се появи задух, трябва да е най- активното лечение", заяви хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Ботев изрази съмнение, че коронавирусът по-скоро е с лабораторен произход.

"Това е като да се каже, че някой се е прострелял 13 пъти и да се говори за самоубийство. Тук става въпрос за политика, може да е биологично оръжие", допусна гостът в студиото.

Относно ваксините медикът обясни, че подкрепя ваксината на AstraZeneca, но би се ваксинирал с тази на Johnson & Johnson.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
станкулова
преди 2 години
Всички ваксини имат опасни елементи, нано-частици, магнит - за да може протеина спайк да отиде във всяка клетка на тялото. Ваксинираните ще умрат кой веднага, а други по-късно. И няма да има никакво спасение. Никъде непише какво има във ваксините и никоя лаборатория не взима отговорност за никого. Дори застрахователните агенции, отказват да застраховат хората. Не се хващайте на въдицата да се ваксинирате. Тази болест се лекува ако вземете веднага ИВЕРМЕКТИН. Имунитета е важен. Спрете захарта . Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Змиеносец
преди 2 години
Всичко е ясно. Лабораториите са на Пентагона. И винаги те са били съставителите.Това не е мое мнение , а на наши разузнавачи. Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
На Дж енд Дж и аз бих искала Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
човешко дело
преди 3 години
Защо СЗО не иска да провери всички био-лаборатории от висок клас, както провери китайската? Подобно био-иженерство може да бъде направено само в тях. А те не са чак толкова много в света! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Пелето от Факултето
преди 3 години
И аз подкрепям AstraZeneka, нека се ваксинират смело хората. Но аз лично ще си сложа друга.... Сигнализирай за неуместен коментар