Доника Ризова: В Южна Корея много обичат лицата от ТВ екрана

19.09.2016 | 17:48

Водещата разказа впечатленията си от азиатската страна в „Днес в неделя“

„Днес в неделя“ на гости на Ирина Белчева бе водещата на „Медиите ON AIR” - Доника Ризова. Тя  сподели преживяванията си в Южна Корея, където гостува наскоро по покана на Корейската асоциация на журналистите. 

„Там държат на приемствеността“ – казва водещата, докато разказва за визитата си в една от най-големите медийни групи в Южна Корея, чийто основател е Лий Бюнг Чул (Samsung), и допълва, че лицата от екрана са много обичани в Южна Корея, всички се стремят на приличат на тях.

Затова докато се разхождат в Сеул, преводачът на групата български журналисти „подметва“ на деца, които минават покрай улицата, че Доника е телевизионна звезда в България.  След което те се струпват около водещата, поздравяват я, искат да се снимат с нея и казват:  „Няма да си мия ръката, с която се здрависахме“.

Прави и впечатление, че едно от най-известните неща в Южна Корея, свръзани с България, е Мишо от Зелен.

„Мишо е едно българско момче, което е телевизионна звезда там, разказва Доника. Той има ресторант в Сеул, казва се „Зелен“. Има и телевизионно шоу, в което кулинарни звезди  готвят с това, което има в хладилника на един обикновен човек“ , разказва Доника. 

В Южна Корея наскоро е създадено Министерство за равноправието на жените – отбелязва Доника, като допълва, че там се гледа на жените по друг начин - момчето получава всичко, а момичето е придатък на семейството. 

Водещата на „Медиите  ON AIR”  показа специално за „Днес в неделя“ видеоклипове от посещението й в музея на телевизия MBC . В него всеки турист може да участва интерактивно в корейски сериали.  Доника Ризова показа видео със своето участие в един такъв сериал. 

„Мащабите на телевизията в Южна Корея са грандиозни. В азиатската страна използват доста новите технологии. Можеш да си купиш билет от спирката чрез специален таблет. Мобилни устройства има на всяко гише“, каза водещата.  

Още за впечатленията на Доника Ризова за забраните в Сеул, за традициите, храните и бамбуковата ракия, които е отпивала водещата, гледайте в цялото интервю тук: