10 стъпки към идеалния партньор

14.01.2016 | 12:30

 

Извън доброто физическо състояние и професионално реализиране, съществува още едно нещо в живота, което си заслужава да притежаваме на всяка цена и това е любовта. Едно от свойствата на любовта е да създава от хаоса хармония и ред, да внася смисъл и съдържание там, където липсват. Един от най-важните избори които правим в хода на живота си е по отношение на партньор, затова е нужно много прецизно да подходим към този въпрос. В студиото на предаването „Десет” с Ирина белчева, гостува Ева Кулева - лайф коуч и ментор, автор на рубриката „Какво те мъчи в любовта“ в сайта Аз-жената, която ще ни даде съвет как да открием перфектния за нас партньор.

1. ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА СТАРИ ВРЪЗКИ
Да започнем на чисто - ДА, но да зачеркнем всичко - НЕ. Всички предишни връзки са опит, от който трябва да черпим, защото иначе ще повтаряме един и същ модел до безкрай.

2. ПОДКРЕПА ОТ БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ

Контактът с близки приятели и семейство е важен, когато преживяваме тежък момент. Важно е да поставим ясни граници с роднини и близки и да не ги допускаме толкова много до нашата връзка. Добре е да запознаем половинката си с близките на по-късен етап.

3. ПРОФЕСИОНАЛНА УДОВЛЕТВОРЕНОСТ
Важно е да се чувстваме удовлетворени от нашата работа защото прекарваме по-голяма част от нашия съзнателен живот  на работа. За това е важно да сме доволни от това, което правим, защото пренасяме негативизма в личният си живот. Няма как да привлечем идеалният партньор с недоволството си.

4.  ГРИЖИ ЗА ТЯЛОТО И ДУХА
Подготовката е най-важната част за привличане на партньор и нашето здраве. Физическото здраве се отразява на нашето психично състояние. Ако не се чувстваме добре, няма как да бъдем щастливи и любящи половинки.        

5. ПРОФИЛ НА ИДЕАЛНИЯ ПАРТНЬОР
Двете крайности са или твърде много изисквания, или хора които са готови на всичко. Те не дават добър резултат. Добре е качествата, които изискваме да отговарят на това как ще ни карат да се чувстваме. Компромис винаги се прави с някои качества. Ева Кулева помага на клиентите си да се съсредоточат върху важните си качества.

6. ЛИЧНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ
Важното е да се приемем такива каквито сме. Трябва да се приемем такива каквито сме с положителните си и отрицателните си страни. За да можем да работим върху качествата си, които не харесваме трябва първо да ги приемем и след това да действаме върху тях.

7. СТРАТЕГИИ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ
Важно е да знаем какъв партньор търсим. Ако ние сме спортна личност ще го срещнем на местата, на които спортуваме. Нужно е да изглеждаме винаги добре и да се чувстваме добре, защото никога не знаем кога можем да го срещнем. Близки и приятели също могат да помогнат като знаят какво търсим. Онлайн запознанствата също са начин.


8. МУЛТИДЕЙТИНГ
След като намерим потенциалните партньори и ги проучваме. Задаваме директни въпроси, за да разберем потенциала на връзката и избираме с кого да излезем на среща.

9. ИЗБОР НА ПАРТНЬОР
Провеждаме честен разговор с човека когото сте избрали. Ако той е съгласен започва една ексклузивна връзка. Проблем е когато хората не посмяват подобен разговор и се огорчават от последиците.

10. ОБВЪРЗВАНЕ
След ексклузивната връзка няма смисъл от много чакане за обвързване. Хубаво е по-бързо да се случват нещата – годеж и т.н. Ако нещата не се случват, значи връзката е зациклила.

За да разберете повече съвети от Ева Кулева, гледайте видеото: